Core i9-13900KS беше важен продукт за Intel, тъй като беше

...
Core i9-13900KS беше важен продукт за Intel, тъй като беше
Коментари Харесай

Възможно е Intel скоро да пусне на пазара нов чудовищно мощен процесор

Core i9-13900KS беше значим артикул за Intel, защото беше първият потребителски процесор, който може да доближи впечатляващите 6 GHz незабавно след изваждането си от кутията.

Очаква се тази година компанията да вдигне летвата още по-високо.

Неотдавнашно приключване на информация, за което заяви Tom’s Hardware разкрива значими детайлности за идния флагмански процесор на Intel – Core i9-14900KS. Ако се има вяра на тези изтекли бенчмаркове, този звяр от ще разполага с осем производителни P-ядра дружно с 16 ефикасни E-ядра. Предлагайки общо 32 влакна и голяма 68MB кеш памет.

Това, което в действителност ще го отличава обаче са неговите тактови честоти.

Говори се, че Core i9-14900KS ще работи с тактова периодичност до 6,2 GHz за едноядрена и двуядрена продуктивност. Като скоростите ще доближават до 5,9 GHz за от 3 до 8 ядра. Това значи, че P-ядрата ще работят доста по-бързо от преди с 200MHz до 300MHz повече. Е-ядрата се чака да доближат скорости до 4,5GHz. Това е впечатляващ скок от 100MHz по отношение на предшественика му – Core i9-14900K.

Очаква се това впечатляващо достижение да обезпечи несравнима изчислителна мощност. Tова прави Core i9-14900KS прелъстителен избор за комплицирани задания като игри, основаване на наличие и продуктивност.

Производителността на Core i9-14900KS има своята цена – потреблението на сила. Докладите сочат, че при натоварване този мощен процесор може да употребява над 400 W сила, което поражда опасения по отношение на термичното ръководство и енергийната успеваемост. Потребителите ще се нуждаят освен от надеждни решения за изстудяване, с цел да управляват температурите, само че и от надеждни захранващи блокове, с цел да отговорят на високите му условия.

Ако го съпоставим с неговия предходник Core i9-13900KS, който имаше сходни конфигурации на ядрата, само че изискваше профил Extreme Power Delivery, с цел да доближи 6 GHz при консумация на сила от 320 W, излиза наяве, че Intel уголемява границите.

Макар, че изтеклите бенчмаркове оферират взор към капацитета на Core i9-14900KS, значимо е да подхождаме към тях внимателно. Поне до момента в който не получим публично удостоверение от Intel. Реалната продуктивност може да се разграничава според от фактори като решения за изстудяване, съгласуемост с дънната платка и софтуерна оптимизация.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР