© Велко Ангелов Рейтинговата агенция Standard&Poor`s повиши кредитния рейтинг на

...
© Велко Ангелов Рейтинговата агенция Standard&Poor`s повиши кредитния рейтинг на
Коментари Харесай

Standard&Poor`s увеличи кредитния рейтинг на България

© Велко Ангелов Рейтинговата организация Standard&Poor`s увеличи кредитния рейтинг на България с една степен до BBB/A-2. Перспективата остава позитивна. Така оценката на страната се връща на равнища отпреди банкрута на КТБ.

Според анализаторите българската стопанска система пораства стабилно и без да натрупва нови несъответствия макар по-слабата външна среда. Друг фактор, довел до повишение на оценката на страната е намаляващия външен дълг и поддържането на остатъци в бюджета през последните години. Агенцията чака 3.6% растеж на българския Брутният вътрешен продукт през тази година и 3% през 2020 година

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От S&P показват, че напредъкът по присъединението към ERM II (т. нар. чакалня на еврозоната) е постоянен. Както и че страната е изпълнила уговорките, които пое като авансово изискване това да сте случи. От организацията въпреки всичко означават, че окончателното решение присъединение към валутния механизъм и Банковия съюз не е напълно под контрола на България.

(очаквайте подробности)
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР