© Thomas White Още по темата Лондонските таксиметрови шофьори може

...
© Thomas White Още по темата Лондонските таксиметрови шофьори може
Коментари Харесай

Новият финансов директор на Uber ще опита да вкара компанията в релси

© Thomas White Още по тематиката
Лондонските таксиметрови водачи може да съдят Uber

Черните таксита обмислят завеждането на иск против превозвача, откакто предишния месец получи позволение от съда да продължи да работи
25 юли 2018
Дигитални модели

Кои са цифровите нововъведения от последната седмица
20 юли 2018 Ако Uber излезе на борсата, това би било огромно, отговорно, само че и комплицирано събитие. Бурният начален напредък, към момента огромните загуби и това, че е една от най-големите непублични софтуерни компании, която възнамерява да излезе на борсата, са единствено част от аргументите, заради които листването ѝ би било златна мина.

В опитни ръце

Миналата седмица Uber назначи Нелсън Чай - умел банков вложител от Уолстрийт, за финансов шеф на компанията. Преди да заеме сегашния си пост, Чай работи във финансовия бранш, надалеч от хаоса на стартъпите в Силициевата котловина. Работата му в Merrill Lynch по време на финансовата рецесия и предходният му опит в областта на общественото предложение и огромни покупко-продажби, с помощта на които попада под прожекторите, го подтикват да се отдаде на ръководството на Uber, споделя той пред Financial Times.

Чай ще се заеме с значимата роля да продава бизнес модела на компанията и дава обещание, че макар насъбраните загуби от 4.4 милиарда $ за 2017 година ще направи компанията рентабилна посредством растеж на приходите. " Ще би трябвало да вникна в историята на компанията и да работя с Дара Косровшахи, основния изпълнителен шеф на компанията, екипа и застрахователите, с цел да съм сигурен, че си коства да създадем Uber обществена. "

Надеждата на Uber " Ако Uber еволюира към обществена компания, има за какво да се вълнуваме, защото това значи напредък. "
Нелсън Чай, финансов шеф на Uber
Като непублична компанията не е длъжна да разгласява финансовите си резултати. Платформата обаче реши публично да ги афишира, откакто в няколко следващи години изтичаше информация. Краят на 2017 година сподели относително положителни резултати за проектите на Дара Косровшахи да листне компанията на борсата през 2019 година Тогава годишният оборот на Uber доближи 37 милиарда $, а оперативната облага - 7.5 милиарда $.

Завършил стопанска система в Пенсилванския университет и Харвард, Нелсън Чай, наподобява, е лъчът вяра за Uber, който би могъл да подкрепи по-добри финансови резултати и повече ред във финансите на компанията. Последната му работа е като основен изпълнителен шеф на Warranty Group, основана в Чикаго застрахователна компания, която до предходната година беше част от портфолиото на TPG, частна група с дял и в Uber.

Работил с основния изпълнителен шеф на Нюйоркската фондова борса Джон Тей, той става правилен негов сътрудник, като Тей по-късно го предлага за актуалната работа в Uber. Според него " Чай е експерт, който е видял както и компликации, по този начин и доста триумфи ".

Самият финансов шеф изяснява, че към този момент е подготвен да реализира мечтаната смяна в Uber. Заедно с Косровшахи, който съобщи желанието си да направи Uber обществена през 2019 година, двамата ще работят с тази цел, въпреки идната година да наподобява все по-нереалистична за излизане на борсата на Uber. Косровшахи пое ръководството на компанията преди година, само че Uber продължава да има правни проблеми в разнообразни елементи на света, както и да работи на загуба.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР