© Shannon Stapleton Литовската компания за разплащания Paysera въведе български

...
© Shannon Stapleton Литовската компания за разплащания Paysera въведе български
Коментари Харесай

Paysera въведе български IBAN номера за клиентите си

© Shannon Stapleton Литовската компания за разплащания Paysera вкара български IBAN номера за клиентите си в страната, с което стана следващата финтех институция след Revolut, предлагаща опция на обичайните банкови сметки в България. Новата функционалност улеснява левовите преводи сред потребителите, а до месеци се чака да е дейна и алтернатива за правене на заплащания към бюджета.

Улеснение за преводите в левове

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики След като набра сериозна маса от 22 хиляди клиенти физически лица и повече от 3 хиляди компании, софтуерната компания предложи на потребителите си български IBAN номера. Те се обезпечават в партньорство с Пощенска банка, обясниха от Paysera за " Капитал ". Оттам прибавиха, че за клиентите, които зареждат цифровата си сметка от обичайната сметка в банката, преводът ще е вътрешнобанков, което значи, че средствата ще се придвижват неотложно. При интервенции по зареждане от сметки в други банки преводът ще е междубанков и ще се извършва до един ден.

Българският IBAN е облекчение за потребителите, защото до момента зареждането на сметката в Paysera ставаше посредством евакуиране на указания. За приемането на средства в левове към този момент ще е задоволително потребителят да даде на изпращача своя IBAN номер.

Все още извършването на покупки със средства от сметката е обвързвано с начисляване на такси за потребителя, когато употребява дебитната си карта на Paysera, защото тя се издава към еврова сметка. Това е стеснение за клиентите физически лица поради изкушението на компаниите да превеждат заплати по този канал.

Не е дейна и опцията за превеждане на заплащания към бюджета, да вземем за пример за налози в Националната организация за приходите (НАП) или за комунални заплащания. От компанията обясниха, че работят по тази функционалност и се надяват до няколко месеца да задействат и нея.

Алтернатива на банките

С предлагането на български IBAN номера продуктите на финтех фирмите от ден на ден се трансформират в опция на обичайните банкови сметки. Това, което ги прави атрактивни, са в доста случаи нулевите такси по разкриване и поддръжка на сметки, опцията да се поддържат сметки в разнообразни валути, както и да се употребяват преференциални курсове за превалутиране. Освен в областта на разплащанията секторът поглежда и към други аспекти на банкирането, като да вземем за пример спестовните артикули.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР