© Цветелина Белутова Още по темата Ангелкова разваля договори на

...
© Цветелина Белутова Още по темата Ангелкова разваля договори на
Коментари Харесай

Познати компании получават концесии на плажове в Златни пясъци и Созопол за 20 години

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Ангелкова скапва контракти на седем плажа, в това число " Елените " на Арабаджиев

Най-атрактивните линии са в Слънчев бряг и Свети Влас, като основанието са нарушавания на наематели или концесионери
17 сеп 2018
ГЕРБ на прощаване: Да раздадем бързо плажове на мрачно

През декември и януари ръководещите в оставка ще посочат дълготрайни стопани за над 20 линии
9 яну 2017
Този бизнес не е за всеки

Кои са хората, които държат българските плажове
21 авг 2015 Две познати компании в концесионерането на плажове ще стопанисват в идващите 20 години централните плажове в Златни пясъци и Созопол. Предстои да стартира и нов търг за линия в Слънчев бряг, която беше " в листата " с контракти за наем и концесия, за които туристическият министър Николина Ангелкова разгласи през септември, че следва да бъдат развалени поради нарушавания, само че поради предпочитание на досегашния собственик. Това реши на съвещанието си в сряда Министерски съвет.

Новите концесионери

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус На съвещанието си в сряда държавното управление е взело решение да се сключат 20-годишни контракти за концесия на плажовете в Златни пясъци и Созопол- централен, където шезлонг и чадър ще се продават надлежно по 12 и 7 лева

Ивицата в Златни пясъци ще продължи да се стопанисва от досегашния концесионер " Ламс холдинг груп ", който е спечелил и новата процедура, излиза наяве от известие на държавната пресслужба. Компанията ще заплаща годишна такса за това от 1.9 млн. лева без Данък добавена стойност, като се задължава и да направи вложения от 6.8 млн. лева без Данък добавена стойност. " Ламс холдинг груп " е записана в Бургас и се ръководи от Иван Лапчев и Олег Първанов. В предишното Лапчев е бил съучастник с взривения в софийския хотел " Амбасадор " Арташес Тер-Овсепян.

От решението на Министерски съвет се вижда, че централният плаж в Созопол ще бъде стопанисван през идващите 20 години от сдружението " Ауто фактор ", като годишната такса ще бъде над 136 хиляди лева без Данък добавена стойност. Отделно от това компанията се задължава да влага над 380 хиляди лева без Данък добавена стойност за периода на концесията.

" Ауто фактор " е благосъстоятелност на Кирил Спасов и стопанисва още южния плаж в Несебър. Спасов е и съучастник в сдружението " Ирида-71 ", което е концесионер на южния плаж в Слънчев бряг, прочут и като " Какао бийч ". И двата плажа бяха свързани от вицепремиера Валери Симеонов с групировката от близкото минало ВИС. Компанията " Ирида- 71 " е учредена в края на 90-те години от взривения през 2002 година Димитър Димитров-Маймуняка, непосредствен до създателя на ВИС Васил Илиев.

Още една процедура

Правителството също по този начин реши да потърси концесионер за 20 години и за централния плаж в Слънчев бряг, намиращ се в региона на станцията на Министерски съвет. Този плаж до момента се стопанисваше от компанията " Вени-М " на Венцислав Левов, като през септември беше разгласен от туристическия министър Николина Ангелкова като една от линиите, чиито контракт за концесия или наем следва да бъде негоден поради нарушавания. От решенията, взети на днешното съвещание на Министерски съвет, обаче излиза наяве, че " Вени-М " сама е поискала повреждане на контракта.

Така следва да се организира нов конкурс, а минималната цена за централния плаж в Слънчев бряг ще бъде 1.39 млн. лева без Данък добавена стойност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР