© Надежда Чипева Още по темата Audi инвестира 40 млрд.

...
© Надежда Чипева Още по темата Audi инвестира 40 млрд.
Коментари Харесай

Magna и Lyft започват разработка на технология за автономни коли

© Надежда Чипева Още по тематиката
Audi влага 40 милиарда евро в електрически коли

Фирмата ще показа скоро първите си напълно електрически модели
19 мар 2018
Softbank предлага на Uber да се концентрира върху бизнеса си в Европа и Съединени американски щати

Най-големият вложител на компанията за споделено пътешестване счита, че тя би трябвало да стартира да печели
23 яну 2018
Компании оповестиха нови вложения в " Тракия икономическа зона "

" Кауфланд " уголемява складовата си база край Раковски, възнамерява се и основаване на център за фрагменти
21 юни 2017 Канадската софтуерна компания Magna, която има бизнес и в България, разгласи, че стартира партньорство с компанията за споделено пътешестване Lyft. Целта на общата работа ще бъде създаване на самостоятелни коли, които да бъдат употребявани от Lyft през идващите години. Lyft е най-бързо растящата компания за споделени пътувания в Северна Америка, като е в яростна конкуренция с Uber, чиито интервенции бяха неразрешени в България. Magna също по този начин ще влага в акции на Lyft. Сделката сред двете компании ще би трябвало да бъде утвърдена от страна на регулаторните органи.

Чрез партньорството си Magna и Lyft ще се нареждат измежду първите позиции в промишлеността, която влага интензивно в основаването на безпилотни коли и вкарването им в приложимост посредством споделената стопанска система. Според изказването на Magna компанията ще работи освен по съответния план с Lyft през идващите години, само че ще има опцията и да създава технологии за по-широка приложимост в международната мобилна екосистема.

Към целия бранш

" Мобилната промишленост се трансформира и такива партньорства ще ни слагат на предните позиции на смяната ", разяснява Суами Котагири, софтуерен шеф в Magna. " Лидерството на Lyft при споделените пътувания и експертизата на Magna в автомобилния сеткор вършат това партньорство идеално за мощен резултат върху смяната на транспортната екосистема. "

Според детайлите по договорката Lyft ще бъде водещата в създаването на самостоятелна система за коли посредством инженерния си център в Пало Алто. Magna ще води производството и ще работи на място с екипа на Lyft. Компанията за споделени пътувания ще се възползва от опита на Magna във връзка с системите за самостоятелни коли. Очакванията са, че мащабируемата технология ще бъде подготвена за пазара през идващите няколко години и ще откри приложения и отвън бранша.

" Заедно с Magna ще ускорим представянето на автомобилинтие коли пред света, като споделим своята технология с други производители на техника ", разяснява от своя страна изпълнителният шеф на Lyft Логан Грийн. " Това е напълно нов метод, който ще демократизира достъпа до тази трансформираща технология. "

Magna в България

Magna има бизнес в България от 2012 година, откакто закупи немската Ixetic, която стъпи в страната от 2006 година с построяването на цех край село Стряма в община Раковски. Предприятието създава съставни елементи за хидравлични и вакуумни помпи и доставя за Audi, BMW, Honda и други автомобилни компании.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР