© Анелия Николова Още по темата Джуниър ачийвмънт започна проект

...
© Анелия Николова Още по темата Джуниър ачийвмънт започна проект
Коментари Харесай

Българско приложение улеснява запаметяването на думи от чужд език

© Анелия Николова Още по тематиката
" Джуниър ачийвмънт " стартира план за финансова просветеност за учениците

Проектът е подсилен от държавни институции, 8 браншови огранизации и сдружения от финансовия бранш
15 ное 2017
Онлайн полиглот

Интернет езиковите курсове стават все по-популярни, само че са подобаващи по-скоро за базови познания
10 ное 2017 През 2014 година футурологът Никълъс Негропонте предсказва, че до 30 години хората ще стартират да учат непознати езици посредством усвояване на особено хапче. Според създателя на Медийната лаборатория на Масачузетския софтуерен институт " хапчетата ще придвижват информация през кръвоносната ни система и техните разнообразни съставки ще се подават на верните места в мозъка ". Българското приложение Worddio (от word – " дума " - и audio) обаче има упоритост да помогне на учещите непознати езици преди разкриване на " специфичното хапче ". Разработката е на пазара от декември предходната година и към този момент има над 7000 консуматори, заяви за " Капитал " Иван Манев, създател на концепцията и притежател на плана.

Над 7000 думи и изречения на 34 езика

Worddio предлага над 7000 думи и изречения на 34 езика, произнесени от хора, за които езикът е роден. Подредбата на речниковия ресурс е в три категории: съгласно равнището на притежаване – от начинаещи до напреднали (или от А1 до С2 по европейската езикова рамка), по тематики, по изречения. Възможно е кръстосване на езиците, няма ограничавания за двойки езици, както и какъв да е майчиният, прецизира Манев.

Приложението е предопределено единствено за смарт телефони и разрешава да учиш нови думи, до момента в който правиш нещо друго. Потребителят слуша и в това време вижда на екрана чутото, сходно на картончетата (или така наречен флаш карти), при които от едната страна е изписана думата, а от другата - нейният превод.

" Това, което отличава Worddio от множеството други приложения за проучване на непознати езици, е определеният способ на учене. Приложението е неинтерактивно, то не изисква да изпълняваш някакви задания, с цел да преминеш на последващо равнище, може да слушаш думите и техния превод и в същото време да вършиш нещо друго - да пътуваш, шофираш, готвиш, спортуваш ", разяснява Иван Манев.

Друга отличителна линия на Worddio е съществуването на специфична платформа за учители. Чрез нея преподавателите имат достъп до всички думи в базата и могат да ги подредят съгласно образователните материали, по които преподават. Веднъж направена, подредбата може да бъде употребена неведнъж. Чрез QR кодове, които се генерират на платформата, селекцията на учителя се трансферира на телефоните на учениците, които могат да слушат неведнъж подбраното от преподавателя, изяснява Иван Манев. По думите му приложението може да е интензивно единствено на един телефонен уред, само че няма проблем да бъде конфигурирано при промяна на апарата, защото всеки консуматор има личен акаунт и не губи притежаваното.

Без абонамент

Worddio може да бъде свалено гратис и предлага първичен достъп до 200 думи и 50 изречения. Ако потребителят хареса този тестов вид, може да си купи Worddio против 17 или 18 лева според от това дали пазари в Гугъл play или в AppStore. Преди да заплати, той може да прегледа цялото наличие на платформата и да реши дали си коства.

" Сумата се заплаща еднократно, тя подсигурява бъдещо възобновяване въз основата с думи и изречения, не се изисква поддържане на абонамент. На учебни заведения, езикови центрове и школи приложението се дава гратис ", прецизира Иван Манев. Той е маркетолог по специалност, приключил е и цифров маркетинг в Softuni Digital. Това е първият му предприемачески план, от който към момента не се устоя, по тази причина работи на трудов контракт за друга компания.

Разработката на приложението изминава дълъг път. За реализация на концепцията са употребявани професионални програмисти. Първият вид е неудовлетворителен, редуват се несполучливи опити за намиране на финансиране от фонд за рискови вложения, както и от оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ". След блуждаене и препоръки от другари, лингвисти, учители, професионални вложители следва основаване на напълно нов втори вид. За да докара плана до приключен тип, Манев влага в началото 10 хиляди лева лични средства, а по-късно тегли заем от 20 хиляди лева

" Не желаеме да лъжем и да заблуждаваме хората. Чужд език се учи мъчно и това не може да стане единствено с Worddio. Език се учи с преподавател, само че приложението оказва помощ за обогатяване на речниковия ресурс, за превъзмогване на бариерата и на несигурността дали произношението е вярно. Ние не сме съперници на езиковите учебни заведения и школи, а техни сътрудници ", обобщава Иван Манев.

Следващата стъпка ще бъде платформата да свърже ползвателите на Worddio в групи, които да могат да си поддържат връзка и вербално на съответния непознат език. " Моята упоритост е до края на 2018 година да влезем в Топ 10 на приложенията в бранш " Образование " и в Гугъл play, и в AppStore ", споделя Манев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР