© Alessandro Bianchi Още по темата И цените на криптовалутите

...
© Alessandro Bianchi Още по темата И цените на криптовалутите
Коментари Харесай

Фалшиви ъпдейти на Adobe Flash стартират копачи за криптовалути

© Alessandro Bianchi Още по тематиката
И цените на криптовалутите се сринаха
11 окт 2018
След Ripple и Bitcoin Cash нарастна внезапно
27 сеп 2018
Комисията за скъпите бумаги на Съединени американски щати отхвърли да утвърди ETF върху биткойн

Решението на регулатора потопи цените на дигитланите валути и отдалечи опциите за легалното им търгуване
23 авг 2018
Може ли търсачката на Гугъл да планува цените на криптовалутите

Повечето поръчки за търсене алармират за повишаване в небосвод 1-2 седмици за Bitcoin
12 авг 2018 Макар нервността към цифровите валути да утихна със спадането на цените им, хакерите към момента търсят способи да печелят от тях. През последните месеци са засечени над 100 разновидности на злотворен програмен продукт, който имитира актуализации на Adobe Flash и без знанието на потребителите конфигурира код за копаене на криптовалути. Това излиза наяве от проучване на компанията за киберсигурност Palo Alto Networks. От офанзивите са наранени хиляди компютри, което основава съществени загуби за продуктивността на системите и усилва доста потреблението на сила.

Установено е, че още през август в международната мрежа са почнали да се появяват подправени актуализации за Flash, под формата на вести от изскачащи прозорци от формалния инсталатор на Adobe. При незадоволителна зоркост на потребителите с изключение на Flas се конфигурират нежелани стратегии, като XMRig крипто копач. На пръв взор всичко наподобява обикновено и даже действието на криптокопача може да остане неусетно, защото работи във фонов режим на Windows. В избрани моменти обаче този програмен продукт би могъл да забави процесора на компютъра на жертвата, да повреди твърдия диск или да извлече поверителни данни и да го съобщи на други платформи без единодушието на жертвата.

Междувременно през последните три дни цифровите валути се пробват да възстановят част от загубите, които записаха на 11 октомври. В неделя Bitcoin се качи над 6350 $, а Ethereum съумя да се върне над границата от 200 $. Като цяло обаче пазарът остава в една от най-ниските си точки за 2018 година с обща капитализация от към 200 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР