© Надежда Чипева Ски зоните в трите големи зимни курорти

...
© Надежда Чипева Ски зоните в трите големи зимни курорти
Коментари Харесай

Ски сезонът приключва предсрочно в големите зимни курорти

© Надежда Чипева Ски зоните в трите огромни зимни курорти Банско, Боровец и Пампорово се затварят поради разпространяването на ковид и оповестеното изключително състояние в страната. Това излиза наяве от известия на концесионерите, оповестени в понеделник. Така на процедура зимният туристически сезон е предварително преустановен на фона и на сериозния отвод от резервации за хотелите на всички места в страната.

Във връзка с изключителното състояние ще бъдат затворени и държавните санаториуми, стана ясно от информация на сдружението " Профилактика, рехабилитация и отдих ". Няма да работят и почивни бази на военното министерство.

Ситуацията с ковид Четете хронологията на събитията без непотребна страст в Дневник Ски зоните се затварят

От известия на концесионерите на ски зоните в Боровец, Банско и Пампорово излиза наяве, че те ще бъдат затворени до 29 март- датата, до която има оповестена възбрана за работа и на редица търговски обекти и заведения по решение на оперативния спешен щаб. От изказването на сдружението " Юлен ", което ръководи зоната в Банско, се схваща, че това е станало и след рекомендация от общинския спешен щаб. В Банско в понеделник стана ясно, че има регистриран случай на ковид - на дете от британско семейство, пристигнало преди няколко дни в личен ваканционен парцел в курорта.

На този стадий ски зоната на Витоша продължава да работи като информацията от уеб страницата на сдружението демонстрира, че от през днешния ден влиза понижение на билетите и картите за оборудванията.

Държавни бази и санаториуми също няма да работят

Междувременно стана ясно, че част от държавните туристически бази също няма да работят. Санаториумите, благосъстоятелност на сдружението " Профилактика, рехабилитация и отдих " затваря порти до 29 март. В интервала сред 16 и 30 март се стопира настаняването в почивни бази, хотели и места за настаняване към военните клубове, излиза наяве от информация на организация " Военни клубове и почивно дело " към министерството на защитата. Изключение ще се прави само за нощувките на командировани чиновници от ведомството, се показва в известието.

В заповедта за ограничаващите ограничения около рецесията с ковид от края на предходната седмица няма експлицитна възбрана за работа на хотелите в страната, само че при някои условия. В събота здравният министър Кирил Ананиев заяви, че те би трябвало да обезпечат хранене на гостите в стаите им, а не в заведенията към тях.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР