© Надежда Чипева Още по темата В ковачниците за кадри

...
© Надежда Чипева Още по темата В ковачниците за кадри
Коментари Харесай

МВР забрави да провери пореден самолет на Летище София

© Надежда Чипева Още по тематиката
В ковачниците за фрагменти

Гладът за хора кара бизнеса в Габрово да влага в възпитаници от главните учебни заведения
8 юли 2018
Въздушният габровец

За да отидете далеко, би трябвало да летите нависоко, споделя притежателят на летището до Габрово Мирослав Хинков
26 юни 2018 Малък частен аероплан е изхвърчал от летище София в петък за Солун без да бъде тестван от граничните управляващи. Това заяви във вторник водачът на АБВ Румен Петков. Информацията му беше доказана от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, който сподели във вторник, че по случая е формирано досъдебно произвеждане и трансферира виновността на летищния оператор.

Самолетът, който е изхвърчал от Габрово, спрял е в София, а по-късно е отлетял за Скиатос, е благосъстоятелност на габровския предприемач Мирослав Хинков.

" Стана от недовиждане на сътрудника на летището ", разяснява за " Капитал " Мирослав Хинков, притежател на самолета. Той пилотирал, а с него пътували брачната половинка му и двете му деца дружно с приятеля на щерка му. Отишли за ден и половина в Гърция. Кацнали от Габрово в София, тъй като съсобственикът на " Мехатроника " имал работа в столицата. Само той напуснал летището и минал през всички инспекции и на влизане, и на излизане. Пътниците останали на територията на Терминал 1 в така наречен хендинг зона.
Мирослав Хинков, съсобственик на " Мехатроника ", поддържа и частно летище на пътя сред Габрово и Севлиево

Фотограф: Надежда Чипева Хинков допуска, че сътрудникът, който трябвало да ги насочи към инспекциите просто е бил претрупан. Най-вероятно те са привлекли вниманието на граничните управляващи, тъй като имало въпроси към брачната половинка му къде е бащата на малолетното момче. Тя споделила, че пътува с тях. Но никой не изискал документи. След това бързали, тъй като имало неподходяща метеорологична конюнктура. По пътя му звъняли от българските гранични управляващи, само че схванал за казуса, когато кацнал. На гръцка земя ревизирали документите на петимата пасажери, снимали ги и ги изпратили в България. " Можеше да ме накарат да се върна по средата на пътя, само че в случай че горивото не стигнеше? ", реагира той. Преди няколко месеца пък, отново на междинно кацане, само че за вътрешен полет, му желали декларация за детето. " Разправяхме се двайсет минути до момента в който схванат, че не напущаме страната и няма потребност от декларация ", сподели Хинков. От Гърция си пристигнал през летището в Горна Оряховица. " Не е правилно, че може отвред да се излети и да се мине границата ", изясни той. За да се напусне страната, би трябвало интернационално летище. Ако България бъде призната в Шенген, тогава ще може и от дребните летища да се пътува на открито. Румен Петков, водач на АБВ, който първи заяви за случая, пред " Капитал " продължи да упорства, че пропускът е на Гранична полиция, а не на наземния оператор, както настояват от Министерство на вътрешните работи.

От Летище София оповестиха, че по предварителни данни става дума за човешка неточност. " До изясняване на събитията по случая рамп-агентът е с лишен длъжностен пропуск и е отхвърлен от извършване на служебните отговорности ", оповестиха още от летището.

През март огромна част от пасажерите на полет на " Еър Франс ", приближаващ от Париж в София, минаха граничния надзор на летището в столицата без инспекция, което докара до серия от уволнения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР