© Надежда Чипева Още по темата Съдът остави в ареста

...
© Надежда Чипева Още по темата Съдът остави в ареста
Коментари Харесай

Едно към едно: Борисов за ареста на Иванчева и футболното хулиганство

© Надежда Чипева Още по тематиката
Съдът остави в ареста Десислава Иванчева и помагачите й

Кметът на " Младост " е обвинена за рушвет, а заместничката й и посоченият за медиатор - в съучастничество
20 апр 2018
Има ли граници пред прокуратурата и знае ли ги Цацаров?

Четвърти ден тече неприсъствен спор сред прокуратурата и членове на кабинета дали акцията против кмета на " Младост " не е била прекомерно показна
20 апр 2018
Всеки има право на адвокатска отбрана от момента на задържането му

Нито едно процесуално деяние с присъединяване на арестуван не може да се реализира без юрист
19 апр 2018
Корупцията не е за всеки

Арестът на районния кмет на Младост сподели до каква степен може да стигне най-далеч битката с корупцията
19 апр 2018 След представянето на данните от обичайното проучване на каузи на контрабандните цигари, на което присъстваше и министър председателят Бойко Борисов, публицисти му зададоха въпроси по настоящите тематики за противоречивия метод, по който бе арестувана кметицата на " Младост " Десислава Иванчева, както и за случая, при който служителка на жандармерията пострада тежко поради футболно безчинство. Ето и едно към едно какво отговори Борисов.

Какво мислите за футболното безчинство?

Мисля, че и министерствата на спорта, и на вътрешните работят. Това, което набелязаха, вършат, не престават да вършат... към този момент знам, че даже камерите са сменили на националния стадион и несъмнено, цялото общество би трябвало освен да ги поддържа, да недоволства против сходни действия. Достатъчно строги сега са, с цел да се постанова да ги подстрекавам повече, тъй като, когато ги надъхаш повече служителите на реда и жандармерията, идващия път пък те ще положат повече мощ и ще имаме друга тематика на диалог, малко ще стане като с кмета на " Младост ".

Смятате ли, че беше положена несъразмерна мощ при ареста на кмета на " Младост "?

Зададох въпрос и аз като вас, че това толкоз дълго стояне на мястото, където бяха арестувани... Отговорът, който ми дадоха и аз го одобрявам, е, че всяка една банкнота би трябвало да се опише по номер, да се ревизира от втори човек, с всичките им буквички от двете страни и тъй като са доста банкноти, това изисква доста време.
Давам образец: когато преди време преди няколко години имаше, да не споделям имена, беше оневинен индивидът, тъй като пликът с пари не го бяха отворили да опишат, че парите са вътре, и това беше задоволително съображение и вярно в съда да падне обвиняването.

Затова в този момент се бяха презастраховали в тази посока и тъй като чух разнообразни спекулации, мога да кажа, че преди 30 дни кметицата или кметът на " Младост " беше при мене, пратих я при Фандъкова, говорихме за парка до църквата горе да стане, да помогнеме финансово, да стане едно прелестно место в " Младост ". Така че аз от самото начало съм поддържал отлични връзки, както знаете, с всички кметове, без значение от това дали са от ГЕРБ или от която и да било друга партия, тъй че не одобрявам безусловно никаква нечиста сделка на тази тематика.

Бих посъветвал сътрудниците различен път да бъдат по-експедитивни, с цел да може да не се получава нещо, което всички желаеме – битка с корупцията, по-късно дни наред да се обясняваме за какво и по какъв начин е извършена самата интервенция. Така ми беше отговорено – преброяването на толкоз доста банкноти, една цифричка в случай че се сбърка от тези, които ги разказват, може да падне цялото дело. Така ми обясниха.

Днес юрист Марковски сподели, че парите към този момент са върнати на " Ваклин груп "...

Това не мога да знам. Неслучайно дадох образец, че сега, в който е течало следствие, аз съм се срещал с кметицата да правиме парка в " Младост ", този, който е до новата черква, която открихме, тъй че не може никой да ме упрекне в каквото и да било.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР