© Надежда Чипева Още по темата Приходите на Теленор растат

...
© Надежда Чипева Още по темата Приходите на Теленор растат
Коментари Харесай

Приходите на БТК продължават да растат през третото тримесечие

© Надежда Чипева Още по тематиката
Приходите на " Теленор " порастват и през третото тримесечие

Компанията завърши първия си регистриран интервал като част от чешката PPF
8 ное 2018
Приходите и облагата на " А1 България " порастват и през третото тримесечие

Телекомът регистрира и по-висок междинен доход от краен консуматор
17 окт 2018 Приходите и облагата на БТК не престават да порастват както за тримесечието, по този начин и за деветмесечието на годината, демонстрират резултатите на компанията. За интервала от януари до септември общите доходи на оператора са 697 млн. лева, нарастване с 5.3% по отношение на предходната година. За самото трето тримесечие приходите са 244 млн. лева, нарастване от 6.1% по отношение на 2017 година

Така компанията остава най-големия български мобилен оператор по оборот. Приходите за деветмесечието на съперниците в бранша - " А1 България " и " Теленор ", също порастват и са надлежно 645 млн. лева и 530 млн. лева

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Печалбата преди лихви, налози и амортизации (EBITDA) за деветмесечието се подвига с 6.7% до 263 млн. лева Маржът на облагата е 37.8%, като тук също се отбелязва минимално покачване по отношение на предходната година от 0.5 пр.п.

Понижение обаче има при мобилните клиенти в края на интервала, които са с близо 3% по-малко по отношение на 2017 година и към този момент са 3.07 млн. консуматори, от които малко над 87% са под контракт с компанията. Причината, както и при останалите оператори, е ограничаването на физическо лице от 10 предплатени карти.

БТК е водач на пазара на закрепен интернет, като клиентите на оператора на широколентов интернет са нарастнали с съвсем 8% до 500 хиляди души. В същото време не престават да понижават клиентите на закрепена телефония - от 837 на 720 хиляди души.

По-рано през ноември " Теленор " също разгласи приходите си за третото тримесечие, като телекомът, който към този момент е благосъстоятелност на чешкия фонд PPF, означи растеж от 8.7% до 187 млн. лева През октомври показа резултатите си и " А1 България ", които порастват с 5.7% за интервала до 220 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР