© Мария Съботинова Още по темата КЗК глоби дружества на

...
© Мария Съботинова Още по темата КЗК глоби дружества на
Коментари Харесай

"Енерго про Мрежи" сменя името си на "Електроразпределение Север"

© Мария Съботинова Още по тематиката
Комисия за защита на конкуренцията санкции сдружения на ЕВН и ЧЕЗ за корист с монопол

Близо 6 млн. лева е размерът на наложените наказания
21 дек 2017
Над 100 вложителя са придобили облигациите на Energo-pro

Чешката компания емитира в края на ноември бумаги за 370 млн. евро и с част от тях покри отговорности на българското си сдружение
13 дек 2017
Energo-pro пласира облигации за 370 млн. евро при висок интерес

С една част от привлечените средства ще бъдат погасени предварително и облигациите на българското сдружение
1 дек 2017 От 30 януари електроразпределителната компания в Североизточна България " Енерго про Мрежи " АД трансформира името си на " Електроразпределение Север " АД, оповестиха от сдружението. Структурно то продължава да е част от групата на " Енерго про ", като се резервират всички телефони за връзка и адресите на Центровете за обслужване.

Тази стъпка се подхваща поради условията на европейската Директива 2009/72/ЕО и на българския Закон за енергетиката, съгласно които доставчикът на електрическа енергия би трябвало да има обособена еднаквост от останалите сдружения в дадена група. Подобна смяна направи през предходната година и енергийното сдружение " ЕВН България Електроразпределение " ЕАД, което стана " Електроразпределение Юг " ЕАД.

Предвид предстоящата промяна в собствеността на българския бизнес на CEZ, съответното сдружение от групата " ЧЕЗ Разпределение България " евентуално няма да предприеме дейности по преименуването си и ще остави това на новия притежател.

Лицензионната територия на " Електроразпределение Север " е с размер близо 30 000 кв. км и обгръща 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен. Компанията ръководи и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина от 42 185 км. Обслужваните клиенти са близо 1 100 000.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР