© Lucy Nicholson Още по темата Криптовалутите поевтиняха, защото Южна

...
© Lucy Nicholson Още по темата Криптовалутите поевтиняха, защото Южна
Коментари Харесай

Bitcoin стана политически въпрос в Южна Корея

© Lucy Nicholson Още по тематиката
Криптовалутите поевтиняха, тъй като Южна Корея се готви да забрани търговията с тях

Биткойнът отстъпи с близо 14% и падна под 13 хиляди $
11 яну 2018
Kodak основава криптовалута за фотографи

Компанията ще конфигурира и инсталация за извличане на Bitcoin в централата си, която ще може да се употребява чартърен
10 яну 2018
Таен код евентуално копае и изпраща криптопари към университет в Пхенян

Използването на цифрови пари би могло да помогне на Северна Корея да се снабдява с задгранични средства в изискванията на наказания
9 яну 2018 Спорното изказване на правосъдния министър на Южна Корея Парк Санг-ки от края на предходната седмица, че държавното управление се кани да вкара възбрана за търговията с криптовалути, провокира политически скандал в азиатската страна. Според уеб страницата ccn.com е имало остра реакция от опозиционните партии в Южна Корея, които са обвинили администрацията на президента Мун Дже-ин в опит да манипулира пазара и да провокира суматоха измежду потребителите.

След изявлението на Парк Санг-ки настъпи срив на криптопазарите заради страховете, че възможното изваждане от играта на южнокорейците, които са измежду най-активните участници в обмена на цифрови валути, би затруднило международната търговия. В резултат портфейлите на самите южнокорейци се обезцениха с милиарди долари за часове и в страната настана същинско неодобрение против властта, което бързо беше употребявано от съперниците й.

" Това е неприемливо държание, което не взима поради ползите на корейските жители. Заявеното желание за възбрана на търговията с криптовалути от страна на министъра на правораздаването е насмешка с южнокорейците ", обявиха от главната опозиционна партия в страната Правилната партия.

Скоростно опрощение

Бързото развиване на нещата и надигащата се протестна вълна доведоха и до също толкоз бързо опрощение. Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин разгласява известие, в което се извини на корейските жители, акцентирайки, че е станало комплициране. Освен това Мун Дже-ин акцентира, че възбрана за търговията с криптовалути не се планува в кратковременен интервал.

Позицията беше преповторена и на 15 януари по време на конференция от представителя на президента Йоон Ки-джоун. Той изясни, че държавното управление ще сътвори регулаторна рамка за цифровите пари и даже ще вкара на практика правила за поощряване на пазара на криптовалути.

В публикуваното публично мнение се споделя, че южнокорейското държавно управление ще предприеме репресивни ограничения против анонимните сметки за търговия и ще глоби операциите на пазара, прането на пари и измамите. Но наред с това държавното управление ще поддържа и даже ще финансира развиването на блокчейн технологията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР