© Капитал Още по темата Такса и на входа, и

...
© Капитал Още по темата Такса и на входа, и
Коментари Харесай

"Paysera България" извърши парични преводи за 115 млн. лв.

© Капитал Още по тематиката
Такса и на входа, и на изхода

Валутните преводи към България и в страната остават скъпи и малко на брой банки махат комисионите по тях
8 сеп 2017
Fintech:

Бизнес преводите на пари в чужбина може и да са по-евтини

Алтернативните финансови компании обезпечават по-ниски такси по банкови услуги за фирмите, без да са банки
14 юли 2017
Внимание със скъпите банкомати в чужбина

Машините на самостоятелните финансови оператори в Европа стават от ден на ден и при нехайство може да се изтеглят пари със солена такса
2 юни 2017
Paysera извърши прехвърляния за 16 млн. лева за 1 месец

Платформата за евтини междугранични преводи набира скорост в страната
25 окт 2016 Българският офис на електронната платформа за междугранични разплащания Paysera е направил преводи на свои клиенти на обща стойност от 115 млн. лева за първите шест месеца на годината. Това е нарастване на оборота спрямо предходната година, когато компанията стартира активност тук. Тогава да вземем за пример в границите на септември сдружението извърши парични преводи за 16 млн. лева, което значи, че в този момент компанията обработва към 20% повече преводи.
Системата, която разрешава преводите да се правят против 15 евроцента в границите на Европейски Съюз и против закрепена такса от 7 евро за трети страни, проработи дейно през юли предходната година. Оттогава до момента тя е привлякла 4000 физически и 1000 юридически лица като клиенти. " Като нов и относително чужд бранд в България, през първата година концентрирахме старания в известността му и типовете услуги, които предлагаме ", разяснява изпълнителният шеф Мартин Богданов. В последно време сдружението е почнало и да уголемява гамата си от услуги, като с изключение на интернационалните преводи дава и програмен продукт за разплащания в електронни магазини.
Kомпанията майка, чиято централа е в Литва, в която влизат и резултатите на франчайзите, какъвто е и българският офис, е направила прехвърляния за общо 1.2 милиарда евро единствено през първото полугодие на 2017 година, до момента в който за цялата предходна година сумата е била 1.4 милиарда евро. Общият брой на клиентите на платформата е над 300 000 души.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР