© Капитал Два са горещите сюжети на седмицата, в които

...
© Капитал Два са горещите сюжети на седмицата, в които
Коментари Харесай

Подкаст: Защо главният прокурор атакува президента

© Капитал Два са горещите сюжети на седмицата, в които централна роля изигра основният прокурор Иван Гешев. В първия предприемачът, който има най-голямата частна лотария, Васил Божков получи седем обвинявания, измежду които за управление на проведена незаконна група. Изхвърлянето на Божков от хазартния бизнес беше добре координирана офанзива на цялата държавна машина - прокуратура, държавно управление и парламент.

Другият съперник, който си избра Иван Гешев, обаче беше меко казано необикновен - президентът Румен Радев. В понеделник той насочи запитване към Конституционния съд дали може да образува досъдебно произвеждане против президента макар конституционната възбрана, а след това пресцентърът на прокуратурата популяризира подслушвани телефонни диалози сред Радев и шефа на военно-въздушните сили (ВВС) генерал-майор Цанко Стойков, касаещи инспекция на антикорупционната комисия за спор на ползи и имуществено облагодетелстване на президента и брачната половинка му.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В новия епизод на седмичния подкаст на " Капитал " публицистите Алексей Лазаров и Мирела Веселинова обясняват за какво въпреки да наподобяват сходни, двата проблема са доста разнообразни. А офанзивата против президента е рискова проява на мощ от страна на Гешев, която ясно демонстрира и казуса с безконтролния основен прокурор. В епизода ще чуете още по какъв начин зле скалъпеният компромат против Радев може да хвърли страната в дълбока институционална рецесия.
АУДИО Гласът на Капитал: Защо основният прокурор нападна президента Your browser does not support the audio tag.
" Гласът на " Капитал " е седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна настояща тематика от политиката, стопанската система или бизнеса в дълбочина, с подтекст и разбор.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в Apple Podcasts, Гугъл Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.

Чуйте и предходния епизод:

Наредбата на Национална агенция за приходите, която вбеси бизнеса
Аудиокоментар на Вера Денизова и Йоан Запрянов за хаоса, който провокира противоречива регулация на приходната агенция

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР