© Hannah Mckay Още по темата Търсенето на IT специалисти

...
© Hannah Mckay Още по темата Търсенето на IT специалисти
Коментари Харесай

Две български IT компании влизат в класацията Deloitte Fast 50

© Hannah Mckay Още по тематиката
Търсенето на IT експерти във Варна подвигна заплатите до най-високите в страната

По данни на Националния статистически институт, оповестени в края на 2016 година, броят на заетите в IT бранша във Варна е повишен от 2124 през 2011 година до 3215 в края на 2015 година
24 май 2017
" Титанът ", който провокира Гугъл

Компанията стартира с дребен занимание план, който се трансформира в печеливша онлайн платформа
29 ное 2016
Технологии: Бизнесът на оптимистите

IT секторът продължава да пораства и да зрее, а огромният боязън от липса на фрагменти лека-полека избледнява
28 ное 2016 Две български компании попадат в класацията на Deloitte Fast Technology 50, която преглежда най-бързо разрастващите се софтуерни компании в района на Централна и Източна Европа. В класацията, доминирана главно от полски и хърватски компании, България е показана от " Тайтън гейт ", която бе най-бързо разрастващата се българска компания в IT бранша за 2015 година съгласно класацията " Гепард " на " Капитал ". Другата българска компания е Accedia. Двете компании са надлежно на 16 и 26 място.

На първо място в класацията на Deloitte е чешката компанията Kiwi.com, която оказва помощ на клиентите си да намерят най-бързо и на ниска цена самолетни билети. Компанията е отбелязала растеж в приходите си от 7165% за интервала 2013 - 2016 година, което е главният индикатор, по който са подредени фирмите. На второ място е литовската Deeper, която основава интелигентна потребителска електроника. На трето е още веднъж чешка компания – Prusa, която се занимава с триизмерно принтиране.

Впечатление в класацията прави огромната разлика сред растежа на трите най-бързо растящи компании за обсъждания интервал по отношение на всички останали. Докато първите три компании могат да се похвалят с растеж сред 7165 и 6910%, четвъртата компания в класацията към този момент е с напредък на приходите от 2827%.

Полска доминация

Полша е най-масово показаната страна в класацията с 19 компании. На второ място е Хърватия с 8 представителя, следва Литва с 6 и Чехия с 5. Румъния има три компании в класацията, България, Унгария и Словакия с по две компании и Естония, Латвия и Босна и Херцеговина с по един представител.

Средното равнище на растежа в класацията е 1127%. От 50-те компании единствено една е в областта на технологиите за чиста сила. Десет са в интернет, медийната и телеком промишлеността, а максимален е броят на фирмите, предоставящи решения от IT и цифрово естество – 39. Сред първите 10 обаче осем от фирмите работят върху цифрови решения.

Българското наличие

На 16-о място в класацията е българската " Тайтън гейт ", която през предходната година бе оповестена за най-бързо разрастващата се IT компания в България съгласно класацията " Гепард " на " Капитал ". " Тайтън гейт " е учредена във Варна през 2005 година и в началото става известна като издател на PhoneArena.com, един от най-големите софтуерни уеб сайтове в света. По-късно компанията създава и платформата PubGalaxy, ориентирана към други издатели. Нейната цел е да оказва помощ на бизнесите да се свържат по-лесно с рекламодател и да усъвършенстват технологията си.

Втората българска компания е Accedia, която дава професионални IT услуги в областта на софтуерно консултиране, разработка на програмен продукт и даване на решения за предприятия от друг размер. Компанията има офиси в София и Сан Франциско, Калифорния. Accedia работи с клиенти от над 12 страни и 4 континента, като компанията работи с водещи международни банки и интернационалните финансови институции. Водена от изпълнителния шеф на компанията Николай Мутафов, тя влиза и в класацията Fortune 100 за стоте най-иновативни IT стартъпа в света.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР