© Gonzalo Fuentes Още по темата Бил Гейтс смята, че

...
© Gonzalo Fuentes Още по темата Бил Гейтс смята, че
Коментари Харесай

Управителят на Bank of England смята, че криптовалутите се провалиха

© Gonzalo Fuentes Още по тематиката
Бил Гейтс счита, че криптовалутите предизвикват смъртни случаи

Милиардерът съосновател на Microsoft чака нова световна криза
1 мар 2018
Русия търси правна рамка за криптовалутите до лятото

Министерството на финансите и съветската централна банка с две разнообразни законодателни оферти
1 мар 2018
Bitcoin нарастна с 65% за 10 дни
16 фев 2018 Криптовалутите са се провалили като форма на пари и демонстрират типичен знаци на финансов балон, изискващ регулации, които да предпазят потребителите и да лимитират незаконните действия. Това съобщи шефът на Bank of England Марк Карни. Така Карни, който до момента стоеше настрани от по-остри изявления на тематика криптовалути, заема позиция против свободния пазар на криптовалутите, написа Reuters.

" В най-хубавия случай криптовалутите работят единствено за някои хора и в стеснен брой случаи. Дори и когато работят обаче, те са просто на същото равнище, на което са и обичайните валути. Накратко те се провалят ", разяснява Карни в петък в Лондон.

Bitcoin, най-известната криптовалута в света, претърпя голям скок в известността си през предходната година, като през декември се търгуваше за близо 20 хиляди $ за монета единствено с цел да падне до 6 хиляди $ през февруари и да се върне назад към 11 хиляди през март. Това породи съществени диспути по отношение на стабилността на криптовалутите.

Карни обаче не пожела в речта си възбрана на криптовалутите, като означи, че самата блокчейн технология, на която са основани цифровите активи, има капацитет. Според гуверньора на британската централна банка за момента криптовалутите не съставляват опасност за банковата система на Англия, тъй като огромните банки не работят с тях.

Той обаче насочи вниманието към по-младите вложители. " Много от вложителите в криптовалути идват от потомство, което няма директен опит с финансовата рецесия от 2008 година ", разяснява Карни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР