© Георги Кожухаров Поредна поръчка за реконструкцията на бившия партиен

...
© Георги Кожухаров Поредна поръчка за реконструкцията на бившия партиен
Коментари Харесай

Още 22.6 млн. лв. ще бъдат дадени за ремонта на бившия партиен дом

© Георги Кожухаров Поредна поръчка за реконструкцията на някогашния партиен дом на площад " Княз Александър I " 1 в София е обвило Народното събрание. Този път става въпрос за възобновяване на електрически, отоплителни, вентилационни и климатични съоръжения, както и ремонт на фасадата и покрива на постройката. Прогнозната стойност е 22.6 млн. лева с Данък добавена стойност и ще се финансира от държавния бюджет. Крайният период за подаване на предложения в търга е 17 декември.

Това е втори опит на Народното събрание да разпореди тази поръчка. Първоначално тя беше оповестена през февруари тази година, само че през лятото бе прекъсната, защото и двете получени предложения не са отговаряли на условията.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Междувременно, продължава необикновено дългия ремонт на пленарната зала " Света София " в Патийния дом, където би трябвало да заседават депутатите. Въпреки че трябваше да е подготвена преди към година, тя ще стартира да се употребява през 2020г. по последна информация.

Новият покрив на Народното събрание

При предходният опит поръчката за реконструкцията на сгрдата е била с 4 млн. лева по-евтина - прогнозната стойност е била 17.5 млн. лева без Данък добавена стойност. Срокът също е бил друг - в този момент той е 750 дни, а тогава е бил 450 дни.

В същото време в документите няма огромна разлика сред двата търга. В настоящия търг има повече специфичност за количеството на дейностите, които би трябвало да се изпълнят. Например дадени са точна повърхност на стени и тавани, които ще би трябвало да се шпакловат, какъв брой ще е покривната облицовка на постройката и така нататък

Критериите за оценка са два - техническо предложение с тежест 40% и ценова оферта с 60%.

Безкраен ремонт

Проектът за преустрояване на зала " Света София " в постройката на някогашния партиен дом е на стойност 23.4 млн. лева с Данък добавена стойност, като в прогнозната стойност на поръчката е включена сума от малко над милион без Данък добавена стойност, която при нужда да се употребява от същия реализатор. Поръчката включва огромна реорганизация и съоръжение на залата.

Тя трябваше да е подготвена за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, само че бързо стана ясно, че това няма да се случи. Впоследствие новият краен период - есента на 2018г., още веднъж беше отсрочен и в този момент се чака " Света София " да е подготвена през 2020г.

" Капитал " изпрати въпроси до пресцентъра на Народното събрание по отношение на напредъка, повода за отлагането на периодите, дали има оскъпяване на плана или пък нанесени финансови корекции поради закъснението. От там обаче вместо дадат уточнения желаеха да се изпрати заявление по реда на Закона за достъп до социална информация. Срокът за отговор е 14 дни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР