© Георги Кожухаров Още по темата Валери Симеонов се извини,

...
© Георги Кожухаров Още по темата Валери Симеонов се извини,
Коментари Харесай

Валери Симеонов беше освободен като председател на Съвета по интеграция

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Валери Симеонов се извини, само че в този момент пък Движение за права и свободи ултимативно изиска оставката му

Лидерът на " Воля " Веселин Марешки изиска освен Симеонов, само че и Красимир Каракачанов да се отдръпна, тъй като го защитил
24 окт 2018
Неслучилият се митинг на КРИБ против родителите

Бизнесът не е взел общо решение да поддържа вицепремиера Валери Симеонов, а иницитивата за това е на все по-близката до страната организация
23 окт 2018
Валери Симеонов даде знак, че няма да подаде оставка като вицепремиер
23 окт 2018 С решение на държавното управление вицепремиерът Валери Симеонов беше освободен като ръководител на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет (МС), оповестиха от пресцентъра на държавното управление. Неговото място ще заеме другият вицепремиер Томислав Дончев. Предложението за промяната е на премиера Бойко Борисов, се споделя още в известието.

Рокадата идва ден, откакто стана ясно, че в новия законопроект за хората с увреждания, който следва да бъде гледан в пленарната зала в Народното събрание на първо четене в петък, има текст, съгласно който Националният съвет за интеграция на хората с увреждания се оглавява от отрасловия вицепремиер. В случая това е Валери Симеонов. Досега отпред на съвета беше общественият министър Бисер Петков. А в него влизат зам.-министри от всички ведомства, представители на организациите на хората с увреждания, синдикатите и работодателските организации.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Текстът провокира недоволството на опозицията в Народното събрание, тъй като, в случай че се одобри, това ще значи, че съветът ще се оглави от Симеонов, против който стачкуват майките на деца с увреждания и желаят неговата оставка.

Председателят на обществената комисия в Народното събрание Хасан Адемов (ДПС) съобщи, че в сегашната обстановка предлагането е скандално и сред двете четения на законопроекта ще направи предложение да се върне настоящето състояние общественият министър да оглави Съвета за интеграция. Антон Кутев от Българска социалистическа партия дефинира предлагането като " анекдот ", макар че съгласно него концепцията отпред на съвет да стои вицепремиер не е неприятна, тъй като политиката за хората с увреждания не е единствено на едно министерство. Към изказванията, че Симеонов не може да оглави този съвет се включи и зам.-председателят на Народното събрание от " Атака " Явор Нотев. Според него в сегашната обстановка би било провокация към обществото, в случай че това предложение бъде признато.

Заедно с това не престават и митингите на майките на деца с увреждания с искане за оставка на Валери Симеонов откакто съветът на ръководещата коалиция ГЕРБ- " Обединени патриоти " реши, че той остава на поста си. В сряда вечерта митингите се придвижиха от постройка на Министерски съвет към централата на партията на вицепремиера НФСБ, която се намира на ул. " Раковски " 134 в София.
Какво е в ресора на Симеонов
Като вицепремиер Валери Симеонов дава отговор за икономическата и демографската политика и съгласно разпределението на ресорите сред четиримата заместител министър-председатели той следи работата на министрите на труда и обществената политика, на опазването на здравето, на околната среда и водите, на превоза, осведомителните технологии и известията, на стопанската система и на туризма. На него е поверена координацията на работата на държавните организации за българите в чужбина, за протекция на детето, за метрологичен и механически контрол, както и на Държавната комисия за стоковите тържища и борсите. Наред с това в ресора му са и Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор, Агенцията за нуклеарно контролиране и Патентното ведомство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР