© Dado Ruvic Още по темата Защо акциите на Facebook

...
© Dado Ruvic Още по темата Защо акциите на Facebook
Коментари Харесай

Акциите на Twitter последваха съдбата на Facebook

© Dado Ruvic Още по тематиката
Защо акциите на Фейсбук се сринаха

Компанията към момента не може да се съвземе от над 20-процентовия спад в пазарната си оценка
27 юли 2018
Акциите на Фейсбук се сринаха с 24% и изтриха рекордните 151 милиарда $ от пазарната й оценка

Анализаторите и вложителите останаха разочаровани макар позитивните резултати на компанията
26 юли 2018 Социалната мрежа Twitter последва борсовата орис на по-големия си съперник Фейсбук, написа Reuters. Компанията разгласи резултатите си за второто тримесечие, които разкриха спад в броя на потребителите на тримесечна база. Това накара вложителите да се оттеглен и да доведат до 15% спад в цената на акциите. От мрежата оповестиха, че понижението се дължи на всеобщо търкане на автоматизирани и спам сметки, както и сметки, които разгласяват слово на омразата и друго обидно наличие. Целта на чистката е платформата да стане по-привлекателна за останалите консуматори. Twitter, наред с Фейсбук, е под напън от регулатори в Северна Америка и Европа за изчистването на обидни наличие.

Обяснението наподобява не се хареса на вложителите и по-малко от два дни, откакто цената на акциите на Фейсбук се срина с 20% и седмица след различен огромен софтуерен срив – този на Netflix, Twitter се трансформира в следващата високотехнологична компания, която изживява тежки дни на борсата.

Месечните дейни консуматори са спаднали до 335 млн. души през второто тримесечие, по отношение на 336 млн. през първото. На годишна база това е нарастване от 10 млн. консуматори. По-голям проблем обаче се оказва, че Twitter чака всеобщите чистки да продължат и в сегашното тримесечие и в края на третото дейните консуматори да са 330 млн. души. Анализаторите чакаха 340 млн. консуматори.

Приходите нямат значение

Приходите на копманията за второто тримесечие са нарастнали с 24% на годишна база до 711 млн. $ и са над предстоящите 696 млн. $ от страна на анализаторите. От Twitter разясниха, че за компанията е бил огромен плюс Световното състезание по футбол, което е довело до 30 млн. $ повече доходи от реклама. Печалбата е 100 млн. $, 42 млн. от които са поради счетоводни промени.

Всички тези индикатори би трябвало да се одобряват добре от вложителите и анализаторите, изключително поради, че Twitter излезе на облага за пръв път в историята си едвам преди шест месеца. Инвеститорите обаче демонстрират, че ползата им е напълно ориентиран към бъдещите темпове на напредък, а не към актуалните резултати на софтуерните компании.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР