© Dado Ruvic Още по темата Основател на Twitter: Bitcoin

...
© Dado Ruvic Още по темата Основател на Twitter: Bitcoin
Коментари Харесай

Таксите за сделките с Bitcoin рязко намаляха

© Dado Ruvic Още по тематиката
Основател на Twitter: Bitcoin ще е главно платежно средство до 10 години

В същото време обществената мрежа постанова възбрана за реклами на криптовалути
23 мар 2018
Г-20: Криптовалутите не са пари

Световните водачи обаче не плануват общи регулации за бранша
20 мар 2018
Анализатори вещаят 2800 $ за Bitcoin

Този път прогнозите не се основават на страхове от регулации или хакерски офанзиви
19 мар 2018
Стана ли към този момент неблагоприятен добивът на Bitcoin

Падащата цена кара " миньорите " да се отхвърлят
16 мар 2018 Един от огромните проблеми при цифровата валута Bitcoin в края на 217 година, когато цената доближи съвсем 20 хиляди $, беше бавното и скъпо потвърждаване на транзакциите. В някои случаи за превод на дребни сума таксите бяха в размер на десетки долари, а времето за засвидетелствуване на превода отнемаше часове. Оттогава обаче стартира развой на непрекъснато поевтиняване на тези такси. Според уеб страницата bitinfocharts.com на 22 декември цената за превод е била 55 $, а в този момент е под 1.2 $.

По последни данни сегашните им стойности са най-ниските от година насам - 1 сатоши за байт (най-малката съставна единица на биткойна, която в този момент е равна на 0.00008 цента). Данните сочат, че даже да се заплати най-ниската допустима такса, транзакцията ще бъде доказана за към 20 минути.

Промяната в цените стана мотив крипто-ентусиасти да тестват до каква степен действителни са тези данни, като препратиха 10 хиляди $ посредством Edge Wallet. Дигиталният портфейл разрешава на потребителя самичък да зададе такса, която желае да заплати за транзакцията - колкото по-висока е тя, толкоз по-бързо се реализира договорката. При 1 сатоши на байт начислената такса е била единствено един цент.

Една от аргументите за внезапното понижаване на цените е обезценяването на цифровите валути. Но по-същественото в тази ситуация е поетапното въвеждане на Segregated Witness (Segwit), което е обвързвано с мащабирането на блоковата верига. Технологията към този момент е интегрирана в редица огромни тържища като Bitstamp и Coinbase. Все още обаче SegWit транзакциите обгръщат сред 30% и 35% от пазара.

Междувременно цената на Bitcoin се задържа към 8000 $. Няма основна смяна и в цената на другите водещи криптовалути - Ethereum и Ripple, които се търгуват надлежно против 458 и 0.58 $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР