© Chris Helgren Най-голямата минна компания в света BHP отчете

...
© Chris Helgren Най-голямата минна компания в света BHP отчете
Коментари Харесай

Лидерът в минната индустрия BHP изплаща рекордни дивиденти

© Chris Helgren Най-голямата минна компания в света BHP регистрира нарастване на облагата с 2% за фискалната си година до юни и ще заплати рекордни по мярка дивиденти на акционерите си. Това се случва след няколко не изключително мощни години и високи цени на суровините, написа Financial Times. Минната компания с най-голяма пазарна капитализация въпреки всичко се показа под упованията на анализаторите за годишните резултати и предизвести, че комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, както и националистическите настройки са опасност за международната стопанска система и възвръщаемостта на минния бранш.

" Няма подозрение, че до момента в който това продължава, ще затруднява международния стопански напредък, както и вероятностите за подобен в международен мащаб. А това е нещо, което ще повлияе на търсенето на нашите артикули ", съобщи изпълнителният шеф на BHP Андрю Макензи. Според него резултатът върху компанията ще бъде омекотен в кратковременен и средносрочен проект, откакто Китай предприе стъпки за стимулиране на стопанската система си, с цел да овладее комерсиалното напрежение. Друга добра вест е, че в Австралия, където е основана компанията, към момента има огромна потребност от желязна руда и въглища.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Финансовите резултати

Геополитическите фактори и по-голямата интервенция на държавните управления в международните търговски вериги и тези за доставки обаче са причина за безпокойствие, изяснява Макензи. От компанията обявиха, че главната облага за годината до юни е 9.12 милиарда $, което е нарастване по отношение на година по-рано, когато е била 8.93 млрд $. Това се дължи на скока в цените на желязната руда тази година в резултат на прекъсването на доставките в Бразилия поради случай.

От швейцарската банка UBS изясняват, че представянето на компанията за годината е с сред 2 и 3% под упованията. Това се дължи най-много на по-ниското равнище на приходите. Минната компания съобщи, че ще изплати и рекорден краен дял от 78 цента на акция, с изключение на рекордните 17 милиарда $, които към този момент са върнати на акционерите през финансовата 2019 година Липсата на спомагателна възвръщаемост на акционерите отвън рекордно изявения дял обаче " може да разочарова ", настояват от капиталовата банка.

Какви бяха трудностите

Изплащането идва след понижаване на разноските и възобновяване на цените на суровините след срутва през 2014 година, който вкара финансова дисциплинираност в промишлеността. Въпреки главните усъвършенствания в експлоатационните индикатори, времето и непланираните спирания оказаха отрицателно въздействие през първата половина на 2019 година, показват от BHP.

Дерайлирането на трен при интервенции за желязна руда в Западна Австралия и пожарът, зародил при интервенции за рандеман на мед повлия на равнището на облагите и в двете подразделения през 2019 година " Разбира се, че можем да се оправим по-добре и преживяхме няколко неприятни случки през първата половина на годината, само че не вършим изключение от останалата част от промишлеността ", споделя Макензи. Според него BHP е позиционирана добре за 2020 година и чака положителни вероятности както за размера, по този начин и за разноските ѝ.

Той дефинира експлоатационните индикатори на групата през 2019 година като " невероятни ". BHP предвижда финансовите разноски да доближат 8 милиарда $ през 2020 година, защото напредва с създаването на шест съществени плана за мед, желязна руда, поташ и петрол.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР