© Bernadett Szabo Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air повиши прогнозите

...
© Bernadett Szabo Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air повиши прогнозите
Коментари Харесай

Wizz Air повиши прогнозите си за годишна печалба

© Bernadett Szabo Унгарската нискотарифна самолетна компания Wizz Air увеличи прогнозите си за годишна облага, откакто означи усъвършенстване във финансовите си резултати на тримесечна база. Представители на компанията настояват, че тя ще продължи да се разраства с " още по-бързи " темпове през идващото тримесечие. Главна причина за подобрението на финансовите индикатори е решението да реинвестира облагата си, оповестява Financial Times.

Компанията регистрира доходи 637.3 млн. евро през последното тримесечие на 2019 година, което съставлява съвсем 25% напредък на годишна база. Нетната облага през интервала се равнява на 21.4 млн. евро. Резултатът съставлява доста усъвършенстване от същия интервал година по-рано, когато самолетната компания беше на чиста загуба 21 млн. евро. Представители на Wizz Air споделят, че повода за подобрението на резултатите е решението да реинвестират част от облагите си от първата половина на 2019 година Друга причина за растежа е фокусирането на компанията върху Централа и Източна Европа. Икономическият напредък на страните в този район е съдействал за позитивната смяна.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Нови прогнози

Главният изпълнителен шеф Йозеф Варади чака бизнесът на компанията да порасне с 24% през идващото тримесечие. " Компанията ще успее да се възползва от постигнатия напредък през идната финансова година, защото нови направления ще бъдат въведени преди значимия летен интервал ", споделя още Варади. Новите упования за годишната облага за 12-те месеца, приключващи през март, са сред 350 млн. евро и 355 млн. евро, оповестява Reuters. Миналата прогноза беше за облага сред 335 и 350 млн. евро.

От Wizz Air споделят, че актуалните търговски условия са удобни - конкурентната среда е относително добра и цените на горивата са постоянни.

Останалите европейски самолетни компании за полети на къси дистанции също чакат усъвършенствания заради мощно търсене на полети през последните няколко месеца. Ryanair и easyJet, други две водещи европейски компании, също покачиха прогнозите си за облага.

Трудности в промишлеността

Авиоиндустрията доста пъти е била възпрепятствана от повишаващите се цени на горивата и свръхпредлагането. Представители на Wizz Air са споделяли в предишното, че изпитват усложнения заради цените на горивата, които забавят растежа на компанията. Миналата година превозвачът изясни недостатъци в представянето си със спада в търсенето, породен от несигурността към Brexit и други фактори.

Според Джули Палмър, съучастник в компанията за консултантски услуги Begbies Traynor, новата година ще носи компликации в промишлеността. " Тъй като резултатите от Brexit занапред предстоят, както и възможното въвеждане на авиационно мито, 2020 година може да донесе провокации за самолетни компании като Wizz Air ", споделя Палмър. Въпреки това тя също има позитивни упования за унгарската компания.

С 23.3% напредък в броя на пасажерите въглеродните излъчвания на клиент на километър на унгарската самолетна компания са намалели с 2.4% през последните 12 месеца. Плановете за на Wizz Air за 2020 година включват и основаване на нискотарифна самолетна компания в Абу Даби.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР