© Arnd Wiegmann Още по темата Експерт от Уолстрийт очаква

...
© Arnd Wiegmann Още по темата Експерт от Уолстрийт очаква
Коментари Харесай

Швейцария подготвя регулирана търговия с криптовалути

© Arnd Wiegmann Още по тематиката
Експерт от Уолстрийт чака Bitcoin да стигне 20 хиляди $ до края на 2018 година
6 юли 2018
280% седмичен растеж за десетатата най-търгувана криптовалута
4 юли 2018
Спадът при Bitcoin към момента е по-малък от този през 2014 година

Криптовалутите изгубиха 50% от стоийността си през юни
1 юли 2018
Пазарната капитализация на криптовалутите падна до 7-месечно дъно
27 юни 2018
След спада - 150% годишна рентабилност за Bitcoin към 26 юни
26 юни 2018 Освен международен финансов център Швейцария ясно съобщи, че желае да бъде и водач при цифровите валути. Идеята за " крипто-нация " към момента е в зародиш, само че на 6 юли притежателят и операторът на швейцарската фондова борса - SIX, разгласи проектите си за пускане на изцяло контролиран продан на криптовалути. Съобщението идва на фона на продължаващ към този момент половин година спад в цените на цифровите пари, което демонстрира, че в Швейцария имат вяра в тяхното бъдеще.

" Това е началото на нова епоха за финансовите пазари. За нас е доста ясно, че огромна част от това, което се случва в цифровото пространство, е тук, с цел да остане и ще дефинира бъдещето на нашата промишленост ", съобщи Хос Джиселхоф, основен изпълнителен шеф на SIX.

Очаква се новата платформа (SIX Digital Exchange) да проработи през първата половина на 2019 година Тя ще бъде под надзора на Швейцарската национална банка и швейцарския финансов регулатор FINMA. В допълнение към предлагането на услуги за търговия и сетълмент за Bitcoin и други цифрови валути борсата възнамерява да предложи същото и за ICO токени.

Въпрос на сигурност

Един от основните проблеми, които би трябвало да бъдат позволени преди началото, е обвързван със съхраняването на цифрови активи. Защитата от хакери е в центъра на плана, защото точно това е огромната уязвимост на множеството тържища за цифрови валути. Това е и повода множеството съществени вложители в тази сфера да избират да държат парите си в лични цифрови портфейли. Подобна процедура обаче забавя и усложнява доста търговията.

Макар да не дават съответни данни, от SIX настояват, че ще решат този проблем посредством ролята си на " приет и контролиран снабдител, който обезпечава всички стъпки по веригата ". И съгласно редица анализатори с поддръжката на Швейцарската национална банка и наследството на именитите банкови услуги в страната, SIX несъмнено има нужните качества, с цел да успее.

С взор към бъдещето

За разлика от доста други страни, които към момента не знаят или не са сигурни какво да вършат с криптовалитите, Швейцария от рано разпознава техния капацитет и предложи ясни правила и удобни за бизнеса закони. Правителството също поддържа блокчейн технологиите и разработваните въз основата на тях планове.

В началото на тази година швейцарският министър на стопанската система Йохан Шнайдер-Аман съобщи, че Швейцария желае да бъде " крипто-нация " и към този момент това се оправдава. В страната се осъществят към 58% от финансирането, обвързвано с блокчейн, в Европа. Тук са и някои от водещите ICO като Tezos, Bancor, DAO и Status, които общо са генерирали 750 млн. $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР