© Анелия Николова Още по темата Топ 5 от Капитал:

...
© Анелия Николова Още по темата Топ 5 от Капитал:
Коментари Харесай

БСП поема курс към "смяна на системата"

© Анелия Николова Още по тематиката
Топ 5 от " Капитал ": Темите, които можете да прочетете единствено тук

Лобистката корекция " Домусчиев ", новият притежател на ИПК " Родина ", румънските олигарси и още
21 юли 2018
Парламентът забрани на държавното управление да договаря банкет на бежанци

Инициативата потегли от запитване на Корнелия Нинова, само че Бойко Борисов съумя да обърне дебата и да наложи компромисен вид
20 юли 2018
Мисия на ПЕС идва поради Истанбулската спогодба, Конституционен съд се произнася за нея на 27 юли
17 юли 2018 Социалистите най-малко на думи обявиха желание за тотално преструктуриране на политическата система, построена в България през последните години. " Не предлагаме опция на ГЕРБ, а опция на системата ", разгласи през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на национално заседание на партията в НДК. На форума беше показана дълготрайна стратегия за ръководство, наречена " Визия за България ".

Според члена на Националния съвет на Българска социалистическа партия Кристиян Вигенин става дума за " нещо ново, друго, различен метод " и дебатът надалеч няма да се ограничи до партийните структури на социалистите. " Днес не се обръщаме към политическите си съперници. Днес ние се обръщаме към народа си. Можем ли да събудим и да обединим националната си сила, да сложим завършек на прехода и да очертаем небосвод, различен път за развиване на България. ", разгласи и Нинова.

На процедура обаче за момента социалистите най-вече изтупват от прахта обичайните си хрумвания за " връщане на страната " в сфери като стопанската система и образованието като ги обогатяват с националистическо-популистки тематики като да вземем за пример отпора против Итанбулската спогодба. " Не на джендър идеологията в българските учебни заведения - дано развиваме обичайно и електронно образование. Семейните полезности са ни по-скъпи от третия пол. ", разяснява Нинова. Тя вкара националистическо-протекционистична нотка и по тематиката за пазара на труда, намесвайки мигрантите. " " Голяма неточност е да се счита, че мигрантите ще ни решат въпроса с работната ръка ", разгласи тя, добавяйки, че вместо да внасяме, " ще си произведем - български фрагменти и работна ръка ".

Социалистите по традиция желаеха и възбрана за приватизация и отдаване на концесия на всички стратегически обекти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР