© АНЕЛИЯ НИКОЛОВА Още по темата Депутат от ГЕРБ е

...
© АНЕЛИЯ НИКОЛОВА Още по темата Депутат от ГЕРБ е
Коментари Харесай

Съсобственикът на "Юнион Ивкони" и депутат от ГЕРБ напусна парламента

© АНЕЛИЯ НИКОЛОВА Още по тематиката
Депутат от ГЕРБ е съсобственик във компанията с обърнатия рейс

" Не виждам спор на ползи ", съобщи във връзка инспекциите в " Юнион-Ивкони " Ивайло Константинов, който е и член на транспортната комисия в Народното събрание
31 окт 2017
" Карат - С " ще дава отговор за превоза по време на председателството на България

Само още един претендент прояви интерес към търга
31 авг 2017 Народният представител от ГЕРБ Ивайло Константинов напуща Народното събрание по лично предпочитание. Оставката му бе призната от сътрудниците му в Народното събрание в сряда сутринта.

Константинов, който е съсобственик на транспортната компания " Юнион Ивкони " и е член на транспортната комисия в Народното събрание, съобщи пред " Дарик радио ", че решението му не е прочувствено, а премислено. " Много принудително изкарах тези няколко месеца в Народното събрание. Нито за ден не се зарадвах на тази работа. Направих това, което трябваше за региона, само че по душа съм предприемач. Беше мъчно, само че съумях да убедя управлението на партията ", съобщи кюстендилският народен представител ден по-рано.

Около бизнеса на Константинов се разшумя около случая с обърналия се на автомагистрала " Тракия " рейс на " Юнион Ивкони " в края на октомври. Тогава пострадаха 17 души и след това бе упрекнат 49-годишният водач, който е нарушил разпоредбите за придвижване и е изгубил надзор над рейса. Районният прокурор на Ямбол Мина Грънчарова сподели пред " Капитал ", че ДАИ са установили, че рейсът е бил със остаряла тахографска шайба на името на друго лице и не може да се откри маршрутът и дали са били спазвани условията за отмора. Това е съществено нарушаване на разпоредбите за транспорт.

Ивайло Константинов с изключение на депутат е и член на транспортната комисия в Народното събрание. Той е бил и шеф на " Юнион Ивкони " до пролетта на тази година. След това излиза от ръководството, само че остава съсобственик с 24.5% в транспортната компания. Пред " Капитал " той разяснява след случая: " Аз имам миноритарен дял. Това, че съм притежател, не попречи преди месец да има сложна инспекция на компанията. Не виждам спор на ползи, законът разрешава. Кой да е в комисията по превоз, в случай че не хора, които схващат от превоз? "

Междувременно сегашният регионален шеф на Кюстендил Виктор Янев, който е трети в листата на ГЕРБ за района, сподели пред БНР, че е подготвил декларация, с която отхвърля да става народен представител. При това състояние депутат ще бъде заместител регионалният шеф Радослава Чеканска, която е от Дупница и е съгражданка на Ивайло Константинов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР