Copilot ще играе важна роля и в обезпечаване на сигурността

...
Copilot ще играе важна роля и в обезпечаване на сигурността
Коментари Харесай

Не на шега: Copilot for Security излиза на 1 април


Copilot ще играе значима роля и в застраховане на сигурността на потребителите
(снимка: Microsoft)

Още преди година Microsoft разгласи, че ще пусне Security Copilot – услуга, която употребява генеративен изкуствен интелект, с цел да помогне на чиновниците по сигурността и админите в техните общи задания. През октомври компанията стартира да предлага услугата на чиновници по сигурността в стратегия за ранен достъп, а скоро се чака AI решението да стане налично за всички.

В блог обява Microsoft разкри, че леко преименуваният Copilot for Security ще стане наличен за всички консуматори от 1 април. Решението ще се предлага и като независима услуга, и като вградена услуга за консуматори, които към този момент употребяват продуктите за сигурност на Microsoft.

Първоначално Copilot for Security ще се концентрира върху четири характерни функционалности. Първата е систематизирания на произшествия със сигурността, които би трябвало да оказват помощ за ускорение на времето за реакция при сходни събития. Друга функционалност на Copilot for Security проучва тези събития за сигурност, с цел да разбере какво ги е предизвикало.
още по темата
Още една функционалност на Copilot for Security е способността му да прави противоположен инженеринг на скриптове за злотворен програмен продукт, с цел да открие техните недостатъци. И най-после, потребителите могат да употребяват Copilot, с цел да основат малко по малко способи за справяне със задания, като следствие на произшествия, съдържане на пробиви в сигурността и други

Microsoft възнамерява да предложи и други общодостъпни услуги на Copilot for Security, в това число поддръжка на 25 езика, персонализирани книги с подсказки, които ще разрешат на потребителите да вкарват и резервират постоянно употребявани текстови подкани за избрани задания и други

Според изследване, извършено с фирмите, които са употребявали Copilot за сигурност по време на програмата за ранен достъп, демонстрира, че приблизително потребителите са съумели да се оправят с общи задания с 22% по-бързо при потреблението на услугата, като в същото време са нараснали точността на тези задания със 7%. Освен това 97% от първите консуматори на Copilot желаят да го употребяват още веднъж.

Ценообразуването на Microsoft за Copilot for Security ще употребява модел, който поддържа както независимата услуга Copilot, по този начин и вградените издания. Моделът е основан на потреблението, като Microsoft ще таксува $4 на „ изчислителна единица за сигурност ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР