Copa Faulcomridge, първи кръгАдриан Андреев – Тимофей Скатов 6-4, 7-5Адриан

...
Copa Faulcomridge, първи кръгАдриан Андреев – Тимофей Скатов 6-4, 7-5Адриан
Коментари Харесай

Андреев отстрани шестия поставен на старта във Валенсия


Copa Faulcomridge, първи кръг

Адриан Андреев – Тимофей Скатов 6-4, 7-5

Адриан Андреев стартира по превъзходен метод присъединяване си на Чалънджър шампионата във Валенсия. Третата ни ракета се класира за осминафиналите на конкуренцията след чиста победа над поставения под №6 Тимофей Скатов (№146). Българинът изоставаше с пробив и в двата сета, само че за следващ път показва изумителна борбеност и заслужи мястото си в идната фаза.

Там негов конкурент ще бъде квалификантът Иван Гахов (№271).

Андреев записа повече асове (3-1), като в това време не направи нито една двойна неточност. Българинът завоюва 71% от точките си на първи сервис (27/38) и осъществя шест от 13-те си брейкпойнта (46%), до момента в който Скатов оползотвори четири от своите седем шанса за пробив (57%).

Мачът стартира много зле за Андреев, който не завоюва нито една точка в първите два гейма. Впоследствие обаче българинът подвигна доста равнището и изцяло прекатурна развоя на сета, реализирайки три поредни пробива за 5-2. Скатов върна интригата, редуцирайки пасива си до единствено един гейм, само че Андреев прелъсна серията му тъкмо в точния момент и завърши сета със сервис гейм на нула за 6-4.

Началото на втория сет също бе мъчно за Андреев, който пропусна два следващи брейкпойнта в откриващия гейм, след което изостана с 1-3. Третата ни ракета възвърне равенството, само че след това инкасира нов брейк и Скатов още веднъж поведе с два гейма при 5-3. Това обаче не обезвери българския тенисист, който реагира по допустимо най-хубавия метод. Подобно на първия сет, Андреев усъвършенства съществено представянето си във допустимо най-подходящия миг и с два следващи пробива оформи крайното 6-4, 7-5 след 1 час и 54 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР