COP 24 е най-важната конференция след Париж. Основната цел е

...
COP 24 е най-важната конференция след Париж. Основната цел е
Коментари Харесай

Заместник-министърът на околната среда и водите на България: COP 24 е най-важната конференция за климата след Париж

" COP 24 е най-важната конференция след Париж. Основната цел е да се одобряват разпоредбите за привеждане в деяние на Парижкото съглашение. Те би трябвало да бъдат постоянни, задоволително ясни, транспарантни и използвани за всички. Прилагането им ще разреши доброволните цели на страните да се трансформират в действителни дейности, както и да се наблюдава, съпостави и оцени тяхното осъществяване и успеваемост. "
Това съобщи заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова на Конференцията за Климата на Организация на обединените нации (COP24), която сега се организира в Катовице, Полша.
" Заключителните договаряния са ориентирани към завършване на сензитивните въпроси, най-вече свързани с финансиране за разрастващите се страни, системата за докладване и отчитане, световния обзор на съглашението. Финалните текстове ще влязат в набора от решения на COP24 ", добави Николова пред сътрудник на Actualno.com.
Конференцията на Организация на обединените нации за климата в Катовице би могла да се назова повратната точка за оправянето с промените в климата. В продължение на две седмици съвсем 30 000 делегата от целия свят разискват разпоредбите, по които признатото през 2015 година Парижко съглашение ще бъде приложено.

Решението от двуседмичните договаряния се чака да бъде оповестено през днешния ден, само че има огромна възможност това да се случи и в ранните часове на събота.
Справянето с измененията в климата е съществено предизвикателство пред човечеството. Все повече научни проучвания сочат, че сме изправени пред необратими последствия в околната среда и незабавно би трябвало да се вземат ограничения.

Kореспондент: Петър Софев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР