#content-sidebar {display: none;} #content-main {width: 100%!important} .img-or-video {display: none} .social-links {display: none !important;} .megaboard-inner-wrapper

...
#content-sidebar {display: none;}
#content-main {width: 100%!important}
.img-or-video {display: none}
.social-links {display: none !important;}
.megaboard-inner-wrapper
Коментари Харесай

Българският предприемач, който завзема европейски бизнес територии

#content-sidebar {display: none;} #content-main {width: 100%!important}.img-or-video {display: none}.social-links {display: none!important;}.megaboard-inner-wrapper {display: none!important;}.banners {display: none!important;}.gpt-banner-11 {display: none!important;}
" Професионалисти в деяние " е взаимна поредност на Money.bg и Telelink Business Services, в която демонстрираме какво се случва, когато геният срещне верния шеф. В текстовете описваме историите на 6-ма експерти, които могат да вдъхновят триумфа на всеки четец.
 Снимка 589149
Източник:

Когато през 2014 година Мирослав Гечев приключва магистратурата си по телекомуникационно инженерство в един от най-северните европейски градове - Олборг в Дания, не подозира до каква степен ще го докара изборът му на тематика за дипломна работа. Той се стопира на концепцията за " Интернет на нещата ", която по това време е меко казано неразвита. " Най-показателният образец за положението на това поле тогава беше, че преглеждахме случай по какъв начин една крава генерира 350мб данни на година ", спомня си той. Това обаче не стопира екипът зад дисертацията да направи подобен възторг, че с изключение на чудесно оценена, работата им става ентусиазъм и за идващите випуски. И до през днешния ден можете да откриете на уеб страницата на локалния университет публикация по тематиката на Гечев в съавторство.

8 години по-късно светът на Internet of Things (IoT) се е трансформирал, а едвам 33-годишният управител споделя, че ръководи конструкция, която има най-големия капацитет измежду съперниците си да превземе бранша в целия район на Източна Европа. И напълно целеустремено върви в тази посока.

Мирослав Гечев управлява дирекция " Интернет на нещата " в " Телелинк Бизнес Сървисис ". Преди това е бил изпълнителен шеф на IoT компанията Develiot, която от началото на годината се причисли към ТБС. Има опит като бизнесмен и вътрешен бизнесмен с механически и бизнес бекграунд.

Два неуспеха до първия триумф

От интервала на следването си до през днешния ден Мирослав употребява един добре прочут и работещ предприемачески принцип - на тестът и грешката. Още като студент през 2011 година в Техническия университет в София става част от стажантска стратегия на компанията " Телелинк Бизнес Сървисис " (ТБС), която по-късно ще се окаже в центъра на професионалния му живот - и то без да го подозира. Попада в екип, с който би трябвало да разработят нова бизнес ниша - изнесено софтуерно обслужване на дребни и междинни предприятия, които не могат да си разрешат да назначат компютърен специалист за поддръжка на системите им. Провал! " Оказа се, че целият бизнес проблем беше незадоволително добре премислен, тъй като имаше сив бранш, при който за по-малко пари един специалист обикаляше 10-20 компании, а ние нямаше по какъв начин да му стъпим на цената поради разноските ни ", спомня си Мирослав. Ето за какво получава задачата да продаде и дребното извоювани клиенти на друга компания, с цел да закрият звеното. След това отпътува за Дания.
 Снимка 589149
Източник:

Тази обстановка обаче демонстрира напълно настройките на бизнесмена, който по време на диалога с Money.bg постоянно употребява изрази като " да го хвърлим на пазара и да забележим дали ще изплува ". Гечев несъмнено е от хората, които освен обичат да рискуват, само че както самият той споделя - " обичам да пробивам път, да намирам решение на комплицирани обстановки ".

Да направиш най-бързата продажба в света - без изключително огромен търговски опит в сферата

Точно това желае да чуе Иван Житиянов, изпълнителен шеф на " Телелинк Бизнес Сървисис ", който засича Мирослав инцидентно след връщането му от Дания и непосредствено му насочва предложение: " ти си учил за IoT и електронно опазване на здравето, ние сътворяваме нов вътрешен стартъп в тази посока, за какво не го вземеш? ". Така, единствено година откакто напуща компанията, Гечев се завръща в нея като управител " Бизнес развиване за новаторско опазване на здравето " - на едвам 25 години.

Първият опит на новото звено е да сътвори система за локализиране на пациенти след лекуване, следейки виталните им индикатори. Така, при внезапно утежняване, да вземем за пример след сърдечна интервенция, медицинският екип ще знае къде тъкмо се намира болния. Да, но не. " Това ми беше първия предприемачески опит, който объркахме по доста способи. Много неща научихме, които не се вършат по този начин. И този артикул се оказа несполучлив ", спомня си Мирослав.

Telelink Business Services е една от дребното напълно български IT компании. Отличава се с новаторският си метод към интегрирана цифрова промяна и предлагането на самостоятелни високотехнологични решения. Фирмата е сложен снабдител на многообразни и рационални услуги в региона на мрежи и центрове за данни, офис продуктивност и осведомителна сигурност с потребителска база от над 200 клиента и офиси в България, Европа и Съединени американски щати. Партнира си с над 50 интернационалните снабдители като Cisco, VMware, Microsoft и други

По-късно в диалога той ще съобщи, че около провалените бизнес опити се раждат същински положителните хрумвания. Така става и в този случай, когато около насъбраните контакти в здравната сфера, предприемачът стартира да внася за първи път в България маси за виртуални дисекции - иновация, която събира очите на всички медицински специалисти. Събитието е толкоз огромно за локалната здравна общественост, че продуктът незабавно намира разнообразни приложения, а " Телелинк Бизнес Сървисис " прави най-бързата дистрибуторска продажба в историята на производителя в международен мащаб макар цената от 280 хиляди лв.. Това става с помощта на Гечев и екипа му, макар неналичието до този миг на сериозен опит в изкуството на продажбите.

Собствена компания с капацитет за голям напредък

След няколко проби и неточности, инженерът най-сетне се захваща с напълно личен план - Develiot. " Тогава към този момент имах огромен копнеж да основа лична компания и искахме тя да бъде продуктова ", споделя той. Понеже посоката й се разграничава от другояче насочената към услугите " Телелинк ", тя бива отделена като независимо сдружение с екип от 3-ма души. Но забележете - в нея влага Любо Минчев, досегашен директен шеф на Мирослав, които - в случай че би трябвало да илюстрираме обстановката с неговите думи - го пускат на пазара, с цел да видят дали ще изплува. Това се случва като част от програмата за вътрешно предприемачество на ТБС - иновация, която дава път за независимо развиване на гениите в компанията.

Компанията стартира да създава лични устройства за оценка на качеството въздуха и водните загуби с най-различни новаторски приложения, откакто още първоначално схваща, че наличните на пазара просто не стават. " Купихме 3 станции за премерване на въздуха, две от които не работеха, а третата показваше безумни данни ", спомня си Мирослав. Това индустриално изпитание обаче се отплаща, тъй като тя към този момент има подадени поръчки за разнообразни софтуерни патента.

Днес екипът наброява към този момент 9 души, за които ръководителят им споделя, че всеки един от тях е " мини бизнесмен ", а не просто " заплатаджия ". Междувременно целият тим на Develiot с отпред Гечев е върнат като дирекция в границите на Telelink Business Services, с което компанията се снабдява с доста повече вътрешни запаси, нужни за бързия й напредък. " Имаме зад нас машината Telelink, което ни разрешава с изключение на да доставим продукта, и да го поддържаме ". А това е значимо в главната посока, към която се е засилил предприемачът - да превземе пазара на систематична интеграция на IoT, който се чака да пораства по планирани данни с 25% на година до 2030-а.
 Снимка 589151
Източник:

" Да опростим комплицираното " е водещата полезност за TBS и се показва в желанието за улеснение на комплицираните софтуерни процеси и тяхното внедряване. Жаждата за смяна на средата, в която живеем както и старанието за новаторско и изцяло развиване са основоположните фактори, които движат TBS напред.

Системната интеграция надгражда процеса на инсталиране на IoT артикули, като ги свързва по подобен метод, че да дават забележим бизнес резултат за клиента. " Ние не продаваме просто цифровизация, а резултати, тъй като те са доста по-сложни за реализиране от елементарното инсталиране и свързване на устройства в следена среда ", споделя Гечев. И дава образец със обстановка, в която би трябвало да намерят решение по какъв начин да поддържат " телесната " температура на външна станция за оценка на въздуха към 20-25 градуса, когато зимата термометърът може да покаже минус 20 градуса. В този случай освен намират решението, само че и го патентоват. Ето за какво предприемачът твърди, че опитът на екипа му от действителни обстановки е толкоз скъп, че мъчно може да бъде наваксан от съперници за малко време. И таман поради това IoT дирекцията на " Телелинк Бизнес Сървисис " е крачки пред останалите сега.

А проблеми за решение, а оттова и пазар за завладяване, към този момент има доста и занапред ще порастват. Така да вземем за пример заради нарушената международна верига на доставки редица хранилища се оказват доста по-пълни от преди, а това значи доста повече стока, която би трябвало да бъде проследена. Тук на помощ идват IoT продуктите, които при вярно инсталиране могат да извлекат точни данни и да покажат на складовите мениджъри кои процеси би трябвало да бъдат усъвършенствани. Аналогичен образец може да бъде даден и с най-големите пристанища - свръхвисок трафик на камиони, който би трябвало да ръководи качествено и трафикът през пристанището да е бърз. Всички тези бизнес проблеми чакат своите решения, които са в полето на IoT.

Безплатната TBS Academy е един от най-новите и сполучливи планове на компанията. Главната цел на академията е сложна подготовка на експерти в областта на IT инфраструктурата, които в следствие имат опцията да станат част от екипа на TBS.

Инженерният Роналдо, който желае да играе в най-силния тим

Няма по какъв начин да не попитаме Мирослав Гечев за какво вместо да стои под шапката на Telelink Business Services, с целия си капацитет не се отдели в напълно личен бизнес. " За мен не е от такова значение дали ще бъде в компанията или отвън нея, а да намеря съидейници, да си имаме доверие и да имаме капацитет за напредък ", споделя той. " Ако погледна обратно, това, което ме е задържало в ТБС, е опцията да проправям пътища ". И прибавя: " повода да съм в тази организация е, че тя има капацитетът да пораства брутално доста ".

" Защо Кристияно Роналдо избра да играе за " Реал Мадрид ", а не за " ЦСКА София " да вземем за пример, в случай че приемем, че изискванията са идентични? Защото желае да играе с най-хубавите - в тази ситуация те са в ТБС ", споделя Гечев, неумишлено сравнявайки се с огромния футболист. Но както португалецът не стопира да тренира, по този начин и българският инженер не стопира да учи. Завършва MBA стратегия към влиятелния COTRUGLI Business School, за която споделя, че е " навързала " знанието от доста изчетени преди този момент бизнес книги. Минава и през образованието " Пътешествие за водачи " на коуча Владимир Борачев, от което е мощно впечатлен.

Младият специалист обаче не стопира с образованието дотук. В момента учи програмния език JavaScript в " Софтуни ", с което да улесни работата си с главната платформа, която употребяват за създаване на системи решения. Защото има цел - да помогне на българска компания да завладее европейския пазар на IoT.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР