Comcast потвърди, че хакери, използващи уязвимост на сигурността с критична

...
Comcast потвърди, че хакери, използващи уязвимост на сигурността с критична
Коментари Харесай

Comcast казва, че хакери са откраднали данни на близо 36 милиона клиенти на Xfinity

Comcast удостовери, че хакери, употребяващи накърнимост на сигурността с сериозна оценка, са получили достъп до сензитивната информация на съвсем 36 милиона клиенти на Xfinity.

Тази накърнимост, прочут като „ CitrixBleed “, се намира в мрежовите устройства на Citrix, постоянно употребявани от огромни корпорации, и е обект на всеобща употреба от хакери от края на август. Citrix направи налични корекции при започване на октомври, само че доста организации не ги направиха в точния момент. Хакери са употребявали уязвимостта на CitrixBleed, с цел да хакнат жертви с огромни имена, в това число аерокосмическия колос Boeing, Industrial and Commercial Bank of China и интернационалната правна адвокатска фирма Allen & Overy.

Xfinity, отделът за кабелна телевизия и интернет на Comcast, стана най-новата жертва на CitrixBleed, удостовери компанията в известие до клиентите в понеделник.

Американският телекомуникационен колос сподели, че хакери, експлоатиращи уязвимостта на CitrixBleed, са имали достъп до вътрешните му систем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР