Coinbase привлече, но после се отказа от служители от Wall ...

Coinbase привлече, но после се отказа от служители от Wall

Coinbase привлече, но после се отказа от служители от Wall Street

Coinbase притегли, само че след това се отхвърли от чиновници от Wall Street Най-голямата борса за криптовалути в Съединени американски щати анулира предложенията си за работа и замрази наемането на нови чиновници в " обозримо бъдеще " Препоръчай (0)
Служители на най-малко 10 от най-големите финансови компании напуснаха работните си места на Wall Street , с цел да се причислят към Coinbase Global Inc., само че след това най-голямата борса за криптовалути в Съединени американски щати е отдръпнала предложенията си за работа, заяви Bloomberg.

Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley, BlackRock Inc., Wells Fargo & Co. и Citigroup Inc. са измежду компаниите, които хората са напуснали, с цел да стартират работа в Coinbase, сочат данни, оповестени от компанията. Тези хора са част от група, получила предходната седмица имейл от криптоборсата, с който тя анулира предложенията си за работа и афишира заледяване на наемането на нови чиновници в "обозримо бъдеще ".

Говорител на Coinbase е отказал да разяснява, като вместо това е насочил вниманието към обява на шефа за човешки запаси на компанията в корпоративния блог от 7 юни, която афишира основаването на нов център за гении, който да помогне на засегнатите лица. Досега в портала са се появили данни за над 300 души.

Coinbase също по този начин наемаше софтуерни инженери от банки, измежду които Credit Suisse Group AG, Capital One Financial Corp. и Goldman Sachs, както и от хедж фондове като Millennium Management и AQR Capital Management. Няколко софтуерни компании, в това число Uber Technologies Inc., Amazon.com Inc., Meta Platforms Inc., Twitter Inc. и TikTok, също са изброени в центъра.

Като аргументи за заледяване на наемането на нови чиновници Coinbase показва пазарните условия и настоящите бизнес "усилия за установяване на целите ".

Заедно със спада на цените на криптовалутите, акциите на Coinbase са поевтинели с над 70% след първичното им обществено предложение през април 2021 година

Броят на чиновниците на компанията на цялостен работен ден е повишен до 4948 от към 1700 единствено преди година.

Новите финтех компании притеглят чиновници
от огромните банки и софтуерни колоси

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg