Coinbase обяви партньорството си с Lightspark за интегриране на Lightning

...
Coinbase обяви партньорството си с Lightspark за интегриране на Lightning
Коментари Харесай

Coinbase обяви, че ще добави Lightning мрежата на Биткойн

Coinbase разгласи партньорството си с Lightspark за консолидиране на Lightning мрежата в своята платформа.

Инициативата има за цел да усъвършенства успеваемостта на транзакциите с Биткойн в платформата Coinbase, като употребява Lightning мрежата – платежен протокол от втори пласт, прочут със способността си да улеснява по-бързи и по-рентабилни транзакции спрямо главната мрежа на Биткойн.

Lightspark е профилирана в даването на достъп до Lightning мрежата и си сътрудничи с Coinbase за внедряването на тази технология. Нейният програмен продукт опростява интеграцията и ръководството на Lightning мрежата за институциите, като предлага набор от принадлежности, предопределени за безпроблемни транзакции. Lightspark употребява мотор, ръководен от изкуствен интелект, за усъвършенстване на ликвидността и маршрутизирането на транзакциите.

Като част от партньорството Coinbase ще употребява функционалността за отдалечено потребление на ключове на Lightspark, което разрешава на Coinbase да резервира контрола върху ключовете за сключване на Lightning, до момента в който Lightspark ръководи инфраструктурата на възлите. Тази настройка е проектирана да се мащабира дейно, осигурявайки надеждна услуга за възли с всеобхватна функционалност посредством подсъзнателен интерфейс.

Шан Агаруал, вицепрезидент на Coinbase по корпоративното и бизнес развиване, изрази вълнението си от партньорството, заявявайки:

Приемането на Lightning мрежата на Биткойн от Coinbase се чака да окаже доста влияние върху оперативната успеваемост и потребителско преживяване, изключително във връзка с скоростта на транзакциите и разноските. То също по този начин значи удивително развиване за Lightning мрежата, като евентуално усилва нейното потребление и видимост в границите на екосистемата на криптовалутите .

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР