Coinbase, известна американска борса за криптовалути, в момента е в

...
Coinbase, известна американска борса за криптовалути, в момента е в
Коментари Харесай

Coinbase търси нов лиценз за крипто продуктите си в Европа

Coinbase, известна американска борса за криптовалути, сега е в развой на въвеждане на деривативни артикули върху цифрови активи в избрани страни в Европейския съюз (ЕС).

В неотдавнашно известие борсата разкри придобиването на лицензиран индивид в Кипър според Директивата на Европейския съюз за пазарите на финансови принадлежности (MiFID). Този ход има за цел да разшири предлагането на деривативни артикули на Coinbase за правоимащи клиенти в определени страни от Европейски Съюз.

Подчертавайки смисъла на MiFID, Coinbase посочи статута ѝ на една от най-уважаваните в света лицензионни рамки, регулиращи капиталовите услуги и действия. MiFID сътвори обединен набор от правила в целия Европейски Съюз, като изигра решаваща роля в тактиката на Европейски Съюз за съюз на финансовите пазари. Добавяйки този лиценз към интернационалното си портфолио, Coinbase има за цел да ускори предлагането на деривати, завладявайки по-голям дял от международния крипто пазар, който съставлява почти 75% и е доминиран от деривати.

Макар да признава, че следва “ “, преди кипърската конструкция да стартира да действа пълноценно, Coinbase чака придобиването да завърши по-късно тази година.

В обвързвано развиване от септември Coinbase по-рано разгласи регулаторно утвърждение за даване на безконечни фючърси върху цифрови активи на вложители отвън Съединени американски щати посредством новолицензирана борса в Бермуда.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР