Cognyte е глобален лидер в сферата на разследващия анализ, разработващ

...
Cognyte е глобален лидер в сферата на разследващия анализ, разработващ
Коментари Харесай

Да прекараме един ден с DevOps инженер, който работи в сферата на разследващия анализ

Cognyte е световен водач в областта на проверяващия разбор, разработващ необятно портфолио от артикули, които имат за цел да подкрепят извличането на информация от наличните данни на проверяващите организации. По този метод се форсират следствията и се основава опция да са постоянно крачка напред пред терористи и нарушители.

Ето за какво ролята на DevOps инженера в Cognyte е още по-важна, изключително когато приказваме за елиминиране на неефективности в процесите на разработка на програмен продукт или пък за опростяване на комплицирани планове, което неимоверно понижава времето за осъществяване.

Важен експерт с доста задания

Днес DevOps е доста повече от известен ИТ термин, това е по-скоро философия за създаване на софтуерна архитектура. Ролята на DevOps инженера е пресечната точка сред създаването, инфраструктурата и автоматизиране на оперативните процеси. Той работи като координатор сред другите профилирани софтуерни екипи. DevOps инженерът носи повече от една шапка и нормално се оправя с разнообразни задания. Сред тях са автоматизиране, създаване на инфраструктура и снабдяване на код от разработчика доникъде на клиента.

Неговите дейности са мост сред три детайла: хора, процеси и артикули.

" Резултатите от работата на DevOps инженера са изключително забележими, без значение от домейна, в който се ползва - било то в банкиране, киберсигурност, автомобилостроене или друго. В Cognytе, в качеството си на DevOps инженер, аз усещам ролята си още по-специална и възнаграждаваща. Бих могъл да я дефинира като задача, с потребна последна цел, тъй като работата ми е отдадена на създаването на програмен продукт, който способства за световната сигурност и прави света по-безопасно място. Вдъхновяващо е да знам, че това е с помощта на технологиите, които аз и сътрудниците ми създаваме ", споделя Димитър Атанасов, DevOps Team leader в екипа на Cognyte България.
 Снимка 612046
Източник:

Ежедневието на DevOps инженерите от Cognyte е изпълнено с многообразие и динамичност заради комплицирания домейн и провокациите, пред които са изправени клиентите. Рядко имат два идентични дни, защото се оправят с голям брой задания от разнообразни области.

Основните действия са:
изграждане на Docker & Kubernetes инфраструктура за микроуслуги; писане на инфраструктура като код; разработване и възстановяване на разнообразни CI/CD процеси; автоматизация; изпълнение на задания, свързани със SRE.
Освен това, като част от световния екип, DevOps инженерите на Cognyte имат непрекъснато взаимоотношение с разнообразни отдели, най-много разработчици, систематични интегратори, систематични инженери, експерти по качество, архитекти, продуктови експерти и други

Какви качества са нужни?

Профилът на идеалния претендент за ролята на DevOps инженер е динамичен заради обстоятелството, че изискваната подготовка и знания непрестанно се развиват и трансформират. Необходимите механически умения са разнородни и всеобхватни и се постанова и те да се развиват навреме и паралелно с напредването на технологиите.

Като цяло, претендентът за такава позиция би трябвало да има знания по допустимо най-вече технологии, свързани с DevOps. Той би следвало да бъде наясно с:
Jenkins; TeamCity; GitlabCI; Azure DevOps; Bash; Shell; PowerShell; Ansible; Chef; Puppet; Docker; Containerd; Kubernetes; Rancher; Bash; Python; Java.
С подобен необятен набор от умения, профилът на DevOps инженера не е артикул на натурален гений, а е цялост от добити качества. То е резултат от професионална еволюция, основана на характерно кариерно развиване. Успешното съчетание на механически и софтуерни умения у DevOps инженера нормално се дължи на стабилен първичен опит в създаването на програмен продукт, а в следствие бива доразвито в посока региона на интервенциите.

Талантливите и опитни DevOps инженери, които желаят да надграждат още повече себе си и кариерата си, би трябвало да умеят да поемат работа, която предлага смисъл оттатък елементарното задоволство.

" В Cognyte имам опцията да ходя по страховит път на професионално развиване и да се възползвам от характерна поддръжка, с цел да доразвия себе си до най-високо равнище. Освен изгодите, свързани със самата специалност, значимо за мен е и това, че съм заобиколен от страхотни сътрудници - IT експерти, които работят в тясно съдействие, с цел да разработят сполучливия краен артикул. С сътрудниците ми сме мощен и обединен екип, с обезпечен достъп до най-новите технологии в нашата област на работа. Радваме се на удовлетворението да бъдем оценени и да способстваме в подпомагането на организациите за сигурност да се оправят бързо и сполучливо със заканите и с следствията, които ги съпътстват. Радост и наслаждение е, че продуктът, който сътворяваме и развиваме е със характерна задача и цел, която е потребна за обществото и неговата сигурност ", споделя още Димитър.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР