CODA: Дете на глухи родители спечели Оскар за най-добър филм,

...
CODA: Дете на глухи родители спечели Оскар за най-добър филм,
Коментари Харесай

“CODA“ спечели “Оскар“ за най-добър филм, “Дюн“ е с 6 награди

" CODA: Дете на глухи родители " завоюва " Оскар " за най-хубав филм, а фантастичният епос “Дюн “ бе почетен с най-вече статуетки – шест.

94-та гала за връчване на премиите " Оскар " мина под знака на войната в Украйна. Присъстващите бяха помолени да запазят минута безмълвие, а по екраните в " Долби тиътър " се излъчваха апели за изпращане на помощи, като се изброяваха главните потребности на украинците - " храна ", " медицински грижи ", " одеяла ".

Най-добрият филм на годината “CODA: Дете на глухи родители “ споделя историята на чуващо дете в семейство на възрастни глухи, което се пробва да построи живота си. За първи път от 1932 година насам филм с по-малко от четири номинации печели най-голямата премия.

Джейн Кемпиън завоюва премия " Оскар " за постановка за " Силата на кучето ". Новозеландката получи наградата в конкуренция с Пол Томас Андерсън за " Лакрицова пица ", Кенет Брана за " Белфаст ", Стивън Спилбърг за " Уестсайдска история " и Рюсуке Хамагучи за " Карай колата ми ".



Тя е едвам третата жена, получила златната статуетка в над 90-годишната история на церемонията.

Уил Смит завоюва " Оскар " за най-хубав артист за " Методът Уилямс ". Той се превъплъти бащата на тенис звездите Винъс и Серина Уилямс.

Смит внесе ужас в залата, откакто удари сътрудника си Крис Рок. Комикът представяше премия и се пошегува несвоевременно с прическата на брачната половинка на Смит Джейда Пинкет. По време на прочувствената си тирада Смит се извини като съобщи, че “любовта те кара да правиш луди неща “.

Джейда Пинкет Смит от години се бори с косопада и предходната година реши дефинитивно да обръсне главата си.

Джесика Частейн завоюва " Оскар " за най-хубава актриса за ролята си в " Очите на Тами Фей ".

За премията бяха номинирани също Оливия Колман за " Непознатата щерка ", Пенелопе Крус за " Паралелни майки ", Никол Кидман за " Да бъдеш Рикардо " и Кристен Стюарт за " Спенсър ".

С най-вече награди “Оскар “ се отличи фантастичният филм на Дени Вилньов “Дюн “, в това число за операторско майсторство и за истинска музика. Саундтракът на кино лентата е дело на Ханс Цимер.

Трой Коцур завоюва " Оскар " за най-хубав артист в поддържаща роля . Коцур стана първият нечуващ артист, почетен с " Оскар ", откакто завоюва премията на американската Академия за кинематографично изкуство и просвета за поддържаща мъжка роля, съобщи Ройтерс.

Ариана ДеБоуз завоюва " Оскар " за най-хубава актриса в поддържаща роля за " Уестсайдска история ".



Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР