Coca-Cola започва мащабна трансформация към 100% рециклирани пластмасови бутилки в

...
Coca-Cola започва мащабна трансформация към 100% рециклирани пластмасови бутилки в
Коментари Харесай

Код 100% рециклирани бутилки

Coca-Cola стартира огромна промяна " към 100% рециклирани пластмасови бутилки в Съединени американски щати, като част от тактиката си за резистентност.

Марката се застъпваше за въвеждане на бутилки на растителна основа, които не употребяват материали от изкопаеми горива. Сега обаче новият фокус е основна стъпка в битката с пластмасовите боклуци, които затлачват " водните пътища " на света, показаха от компанията, представени от Bloomberg.

По този метод от компанията ще понижат потреблението на нова пластмаса в портфолиото ѝ в Северна Америка с над 20% по отношение на 2018 година.

Coca-Cola към този момент даде обещание да направи опаковките си 100% рециклируеми до 2025 година, както и да употребява 50% рециклирани материали в бутилките и кенчетата си до 2030-а.

Компанията показва нова бутилка с размер от към 300 мл, направена от рециклиран термопластичен полимер полиетилентерефталат (PET). С решението си Coca-Cola се надява да притегли младежите под 25-годишна възраст, които залагат на артикули с опаковки, съобразени с грижата за околната среда.

Бутилката ще се появи в определени щати още този месец, преди да бъде публикувана на национално равнище през идното лято. Цената на напитките ще е 1.59 $, съобщи CNN.

Coca-Cola не е единственият мултинационален конгломерат, зает с редуцирането на замърсяването с пластмаса. От Nestlé към този момент оповестиха, че считат да похарчат 2 милиарда $ за начинания в тази посока, а Pepsi неотдавна сподели нов дизайн на двулитровата си бутилка, изискващ 24% по-малко материал за направа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР