Coca-Cola стартира план за дигитална трансформация на испанската индустрия на

...
Coca-Cola стартира план за дигитална трансформация на испанската индустрия на
Коментари Харесай

Барът на бъдещето и концепцията за дигитална трансформация на хотелиерството

Coca-Cola започва проект за цифрова промяна на испанската промишленост на хотелиерството, който ще включва планиране на това какъв ще бъде барът на бъдещето. Компанията за безалкохолни питиета разполага с софтуерни колоси като IBM, Microsoft, Servicenow, Salesforce или SAP за внедряването му, в допълнение към консултанти като Deloitte или Cap Gemini. Инициативата ще се материализира в два разнообразни стадия: в стартирането на портал за клиенти, от който да се реализира цялото ръководство и администриране на поръчки, които към този момент съществуват на други пазари, и в инструмент, Bartalent Lab, който ще им помогне в процеса на цифровизация, осведоми eleconomista.es. 

" Правим 300 000 седмични визити на клиенти, както питейни заведения, по този начин и магазини за хранителни артикули и задачата е благодарение на новия портал да поддържаме по-дигитална връзка, с персонализирани предложения и онлайн административно ръководство. Т. нар. " Портал за клиенти " към този момент има 40 000 асоциирани питейни заведения и заведения за хранене и концепцията е, че лека-полека те ще се усилват ", обяснява Дейвид Маримон, началник на осведомителните технологии на компанията за бутилиране на Coca-Cola European Partners в Иберийския полуостров и началник на новите технологии в компаниятя.

Дигитален инструмент

Новата платформа предлага опция на клиентите да имат цифрови карти с QR кодове или да се научат да разработват онлайн маркетингови тактики, да контролират удовлетвореността на потребителите в обществените мрежи и даже да управляват резервациите изцяло цифрово.

„ Bartalent Lab е основен инструмент в връзките ни с експертите “, споделя Маримон. През последните месеци платформата усили броя на потребителите и броя на визитите надлежно с 134% и 149%.

Чрез първата самодейност хотелиерите, абонирани за Bartalent Lab, имаха възможносттта да цифровизират писмата си, предлагайки по този начин възможност за консултиране с тях посредством мобилните устройства на потребителите.

„ Това е вътрешна система, която сме основали, само че желаеме тя да стане по-мащабна, с цел да включим нови разработки като достъп до услугите Take Away и Delivery. Възможно е даже да се откри цифрово взаимоотношение сред потребителя и сервитьора “, изясняват от Coca-Cola. За лицето, отговорно за софтуерното развиване на марката безалкохолни питиета, крайната преследвана цел е икономическото възобновяване след затварянето на заведенията и изолацията, която да се основава на дигитализацията.

Промяна на тактиката

И макар, че огромните вериги заведения за хранене към този момент стартираха ясна тактика за цифровизация, в Испания към момента има доста на брой дребни питейни заведения и заведения за хранене, които бяха изоставени и в този момент, заради рецесията, породена от ковид, те ще би трябвало да ускорят процеса на цифровизация.

Крайната цел е питейните заведения, които до момента залагаха значително на един канал, да станат налични посредством повече канали, с помощта на тази трансформация. Като се има поради, че това е един от най-тежко засегнатите от рецесията браншове, състоящ се най-вече от дребни предприемачи, по данни на испанската хотелиерска промишленост в този момент той е изправен пред тежко тестване - до края на годината се чака да затворят порти над 40 000 заведения.

Използване на данни

В допълнение към процеса на цифрова промяна, насърчаван от Coca-Cola European Partners за бранша на хотелиерството, компанията за бутилиране поддържа ангажимент за потреблението на огромни масиви от данни.

„ Чрез хващане на информация, получена от новата технология, може да се извърши обмисляне, разбор и прогнозиране на пазарните трендове. Поемаме корав ангажимент за принадлежности, които ни разрешават освен да събираме данни, само че и да вършим обстоен разбор на тях; които ни разрешават да вършим прогнози за трендовете на пазара и ни помагат при вземането решения в производството, планирането, логистиката или ръководството на продажбите и т.н. По този метод цифровата промяна надалеч надвишава елементарните онлайн продажби или връзки с клиенти “, изяснява CIO на компанията Дейвид Маримон. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР