Coca-Cola не е далеч от кафената индустрия, особено след придобиването

...
Coca-Cola не е далеч от кафената индустрия, особено след придобиването
Коментари Харесай

Coca-Cola пуска най-продаваната си напитка вече и с кафе

Coca-Cola не е надалеч от кафената промишленост, изключително след придобиването на веригата Costa Coffee. Американският производител на газирани питиета обаче планува революционна смяна.

Компанията ще пусне Coca-Cola Coffee само че повече от 25 пазара до края на 2019 година, написа CNBC.

" Напитката с кафе е предопределена за избрани случаи и мотиви. Например следобяд, когато силата на работното място стартира да се изчерпва ", сподели основният изпълнителен шеф на компанията Джейвс Куинси.

Новият артикул, който съчетава колата с кафето, има много по-малко кофеин от чаша кафе, само че повече от общоприетата кола и е с по-малко захар от нея.

Промяната идва откакто измежду потребителите настъпи наклонност за избор на питиета с по-малко наличие на захар като Coca-Cola Zero Sugar.

Готовото за консумация кафе е най-бързо развиващият се сегмент в кафената промишленост. За интервала 2016-2017 година той е повишен с 31 %. Продажбите на студени питиета, съдържащи кафе също са се нараснали с 10 % от 2013 до 2017 година.

Досега Coca-Cola бе съсредоточила бизнеса си с кафе единствено в Япония, където продава кафе в кенчета във вендинг машини.

Компанията за безалкохолни питиета прави два опита надлежно през 2006 и 2017 година да пусне на други пазари питиета със наличие на кафе, само че без триумф.

Сега Coca-Cola има намерение да продава подготвени за пиянство опаковани артикули с кафе в обектите на Costa.

Акциите на компанията нарастнаха с 2 % във вторник, откакто финансовите резултати надминаха прогнозите на Wall Street.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР