Coбственикът на Пирин (Благоевград) Пол Белогур обяви, че се оттегля

...
Coбственикът на Пирин (Благоевград) Пол Белогур обяви, че се оттегля
Коментари Харесай

Coбственикът на Пирин Пол Белогур обяви, че се оттегля от клуба

Coбственикът на Пирин (Благоевград) Пол Белогур разгласи, че се отдръпва от клуба. В особено изказване, оповестено на фейсбук-страницата на " орлетата ", Белогур афишира подаяние на всичките си акции на Община Благоевград.

Белогур обаче не съжалява за престоя си в Благоевград, като изяснява какъв брой е удовлетворен от постигнатите цели – финансово излекуване и класирането за присъединяване в Първа лига. Също по този начин добавя, че ще желае да се концентрира върху бизнесите си в Съединени американски щати и в Австралия. В края на изказването си предприемачът благодари на кмета на града Илко Стоянов за " подадената ръка ".

Изявление на притежателя на ФК Пирин Пол Белогур:
" Скъпи почитатели, жители на Благоевград, уважаеми ръководители, треньори и чиновници, през последните 3 години дружно изминахме един сполучлив път. Заедно постигнахме най-важната си цел. Върнахме Пирин там, където му е мястото – в Първа лига, измежду най-хубавите. За втора поредна година сме в елита на българския футбол. Изключително съм удовлетворен, че съумях да оказа помощ на тима по всевъзможен метод.
Винаги съм давал за обичания си отбор от сърце и душа. Бяха направени доста усъвършенствания. Бе ремонтирана трибуната, заменени и добавени седалки, осъществен бе главен ремонт в административната постройка, обезпечено бе електронно табло. Ремонтирани бяха съблекалните, сменени бяха аварийните скамейки, закупен бе нов рейс, бе сложена нова ограда на стадиона. Трудно е да изброя всичко, сторено за по-доброто бъдеще и триумфите на нашия тим, на тима на Благоевград. Лично на мен ми костваше доста старания да развъртвам този план, защото футболът не е най-силната ми страна, само че бях воден от любовта и пристрастеността към Пирин и му отдадох всичко по своите сили, дадох всичко от себе си по време на тези 3 години.
Искам да Ви оповестя, че пристигна времето, в което този сложен, само че сполучлив път за мен като притежател на клуба завърши. Продължавам работата си върху главните си бизнеси в Австралия и Съединени американски щати.
Ще даря всички си акции на Община Благоевград безусловно безплатно. Вярвам, че това е най-хубавото за клуба. Градът и Общината се оказаха най-надеждният ни сътрудник.
Това стана факт най-много през последните 18 месеца, откогато Илко Стоянов е кмет. Той е индивидът, който непрестанно ни поддържаше и правеше всичко, с цел да върви напред обичаният ФК Пирин. И съм уверен, че кметът ще откри метод клубът да продължи да се развива и да се конкурира с най-хубавите тимове в България. Благоевград би трябвало да се гордее, че има кмет като Илко, който е посветил живота си на града и неговите хора ", написа Белогур.

Но въпреки и да не е към този момент притежател, той остава прочувствено обвързван с града и с Пирин и ще продължи да го поддържа от разстояние, а също по този начин и ще бъде рекламодател. Така с по-малки средства, Белогур остава финансово зает към " орлетата ".

" Аз ще продължа връзката си с Благоевград и клуба. В този хубав град владея телевизионна станция - Bulgarian Broadcasting Group BBG. Ще съм един от рекламодателите на Пирин. По този метод ще покажа на останалите хора с бизнес тук, че е чест и привилегия да продължа да поддържам един древен тим, от който са излезли велики футболисти. Тук е мястото да благодаря на толкоз доста хора, които бяха съпричастни с задачата на Пирин през тези 3 години. Благодаря на правилните почитатели, аз съм един от тях. Винаги съм усещал тяхната поддръжка, тяхната обич и тяхната отдаденост към обичаният ми тим. Неслучайно те бяха тези, които проведоха честването на 100-годишнината на клуба. Благодаря на всички ръководители, състезатели – някогашни и сегашни, треньори и чиновници, които също работиха интензивно за триумфа на този клуб. Благодаря на Община Благоевград и на кмета Илко Стоянов за протегнатата ръка ", приключва писмото на Пол Белогур.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР