CNN публикува видео, на което се вижда как руски войници

...
CNN публикува видео, на което се вижда как руски войници
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: CNN публикува видео как руски войници стрелят в гърба на двама цивилни граждани

CNN разгласява видео, на което се вижда по какъв начин съветски бойци в Украйна стрелят в гърба на двама цивилни жители. Журналистите съумяха да разпознават починалите – това са 68-годишният охранител Леонид Пляц и притежател на автокъща, чието име към момента не е разкрито.

На разположение на канала бяха записи от камери за видеонаблюдение, конфигурирани на територията на неназовано посланичество, ситуирано на една от автомагистралите покрай Киев. Според CNN записите са направени на 16 март по време на опит на съветските военни да завладяват Киев.

Телевизионният канал откри, че бойците от видеото принадлежат на съветската войска въз основа на техните униформи, разкази на очевидци и въз основа на разбор на силите на коя страна са направлявали територията по това време.

На фрагментите от един от записите микробус с надпис „ Танковый спецназ Rus” и буквата „ V “ идва до постройката с табела „ Магазин за велосипеди”. Според телевизионния канал петима съветски бойци излизат от кола и се пробват да влязат в постройката, стреляйки по ключалките и прозорците.

По това време в пространствата на охранителния пост Леонид Пляц и притежателят на салона се готвят да излязат да посрещнат военните. На фрагментите от друга камера се вижда по какъв начин бойците претърсват мъжете, приказват им нещо и ги пускат. Когато Пляц и притежателят на салона се връщат на охранителния пост, двама бойци ги прострелват в гърба.

След случая Пляц съумява да стане и да превърже крайници си с нещо сходно на турникет, след което съумява да стигне до охранителния пост, откъдето се обажда по телефона на украински доброволци. Командирът на доброволческата част сподели пред медията, че те са се пробвали да стигнат до защитата, като са се присъединили в престрелка с съветските военни. В резултат на това Пляц е бил изнесен от постройката, само че е умрял от загуба на кръв.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР