CNN International определила втория по големина град в Украйна -

...
CNN International определила втория по големина град в Украйна -
Коментари Харесай

CNN обозначи украинския Харков като част от Русия


CNN International определила втория по величина град в Украйна - Харков като съветски, сигнализират съветските медии.

Според Russia Today това станало в предаване във вторник, до момента в който водещата Кристиан Аманпур интервюирала генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за актуалната обстановка в Европа.

Показвайки фрагменти на бронирани транспортни средства на фона на зимен пейзаж, за които се твърди, че са предоставени от съветското министерство на защитата, в описанието е изписано " Харков, Русия ".

According to CNN, Kharkiv is already in Russia. ONLY ON CNN
— Russian Market (@russian_market)

Въпросът бе коментиран и от президента Володимир Зеленски, който сподели, че " няма място за суматоха ".

В същото време секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна (NSDC) Алексей Данилов споделя пред BBC, че суматохата към идната инвазия може да се дължи на неправилно пояснение от страна на Washington Post на негови думи през октомври.

" Това е тяхна територия, те имат право да се движат наляво и надясно ", сподели Данилов за съветските войски, за които се твърди, че се струпват на границата. " Неприятно ли е за нас? Да, неприятно е, само че не е вест за нас. Ако това е вест за някой на Запад, оправдавам се ", споделя той.

На фона на обтегнатите връзки сред Русия и Украйна, анализатори предизвестяват, че подправените вести могат да са част от така наречен хибридна война.

Преди дни представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от РИА Новости, разяснява, че повода за изостряне на обстановката към Украйна се крие в дейностите на Брюксел и Вашингтон и нервността, която те вкарват. Той дава за образец, подправените по думите му вести, че Русия изтегля дипломатите си от Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР