Прокурорите настояват съдията да хвърли в затвора Сам Банкман-Фрид, заявявайки, че няма условия, които да го спрат да подправя свидетели

...
CNN — Федералните прокурори призоваха съдия да отмени гаранцията на
Коментари Харесай

CNN —

Федералните прокурори призоваха съдия да отмени гаранцията на Сам Банкман-Фрид, за да му попречи да подправя свидетелите преди делото му за престъпна измама, като казаха, че вероятно няма условия, които предприемачът на криптовалута да спазва, за да задоволи техните опасения.

„Опитите на обвиняемия да манипулира свидетели и да се намеси в правото на правителството и обществото на справедлив процес и надлежно правораздаване, както и моделът му на заобикаляне на условията за освобождаване под гаранция в това преследване, показват, че нито един набор от условия за освобождаване преди процеса не може адекватно да гарантира безопасността на общността и че обвиняемият е малко вероятно да се съобрази с всички условия за освобождаване“, пишат прокурорите.

Допълнителните аргументи бяха направени в съдебно дело в петък - след изслушване в сряда, когато прокурорите за първи път поискаха от съдията да задържи съоснователя на FTX. Bankman-Fried пледира невинен по множество обвинения в заговор и измама. Той трябва да бъде изправен пред съда през октомври.

Сам Банкман-Фрид, съосновател на FTX Cryptocurrency Derivatives Exchange, напуска съда в Ню Йорк, САЩ, в четвъртък, 15 юни 2023 г. Сам Банкман-Фрид, съосновател на FTX Cryptocurrency Derivatives Exchange, напуска съда в Ню Йорк, САЩ, в четвъртък, 15 юни 2023 г. Юки Ивамура/Блумбърг/Гети изображения/ФАЙЛ

Прокурорите посочват поредица от действия, предприети от Bankman-Fried, включително контакт с потенциални свидетели срещу него, използване на виртуална частна мрежа за подкопаване на наблюдението и разговор с репортер за бившия изпълнителен директор на FTX Каролайн Елисън, която се е признала за виновна и ще свидетелства срещу него .

Адвокатите на Банкман-Фрид твърдят, че той има право да се защитава и да говори с репортери.

„Аргументът на ответника, че ответникът не е направил нищо друго, освен да упражнява правата си според Първата поправка, е червена херинга. Подправянето на свидетели не е конституционно защитена реч“, пишат прокурорите.

Адвокатите на Bankman-Fried имат време до следващата седмица да подадат своя отговор.

Обвиненията срещу Bankman-Fried произтичат от това, което прокурорите характеризират като една от най-големите финансови измами в историята на САЩ. Казват, че Bankman-Fried е организирал масивна схема, кражба на депозити от неговата борса за криптовалута FTX, за финансиране на рискови залози в своя хедж фонд, насочване на вноски към американски политици и гарантиране на луксозен начин на живот за себе си и служителите му на Бахамите.

- Алисън Мороу от CNN допринесе за този доклад

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР