2-ро прекъсване, намерено на влакче в увеселителен парк в Северна Каролина

...
CNN — Друга счупване или пукнатина е открита в атракцион
Коментари Харесай

CNN —

Друга счупване или пукнатина е открита в атракцион в увеселителен парк в Северна Каролина, седмици след като влакчето в увеселителен парк беше затворено, когато посетител забеляза пукнатина в стоманена опорна колона, казаха държавни служители.

Откритието на допълнителната „индикация за заваряване“ е направено по време на разследване на структурната цялост на затвореното влакче Fury 325 в увеселителния парк Carowinds в Шарлот, според изявление на Министерството на труда на Северна Каролина.

Агенцията каза, че индикацията „може да е счупване или пукнатина“, се казва в изявлението.

Fury 325 ще остане затворен, докато се извършат проверки и ремонти, казаха служители на парка. Това е една от най-високите и най-дългите алеи в огромен парк, който пресича границата на щатите Северна и Южна Каролина. Паркът казва, че Fury 325 извежда ездачите до пикова височина от 325 фута и достига 95 mph.

Carowinds каза, че не е "необичайно да се открият леки индикации за заваряване на различни места на стоманена надстройка", когато се извършва преглед на поддръжката, в изявление, дадено на CNN. Паркът добави, че подобни индикации „не компрометират структурната цялост или безопасността на пътуването“.

Fury 325 засега е затворен в увеселителния парк Carowinds. Fury 325 засега е затворен в увеселителния парк Carowinds. С любезното съдействие на Джеръми Вагнер

Увеселителният парк затвори влакчето в увеселителен парк на 30 юни, след като посетителят Джеръми Вагнер засне видео на пукнатината и каза, че незабавно го е показал на службите за гости, преди да се свърже с пожарната в Шарлот. Пожарната му се обади обратно и каза, че атракционът е спрян, съобщи CNN по-рано.

„Не съм инженер, но това не е правилно“, помисли си Вагнер при посещението си в парка Carowinds, каза той преди това пред CNN.

В парка със семейството Вагнер разбра, че нещо не е наред, когато забеляза пукнатината, каза той пред CNN. Той извади телефона си и натисна запис, увеличавайки мащаба, за да покаже как опорната колона се движи леко от мястото си, докато пътниците прелитат.

„Дъщеря ми и племенницата ми го караха шест пъти“, каза той пред CNN.

Carowinds каза, че „продължава да провежда изчерпателна серия от подробни тестове и инспекции“, за да се подготви за повторното отваряне на надпреварата.

Министерството на труда на Северна Каролина каза, че няма срокове за издаване на сертификата за работа и че разследването продължава.

Даян Галахър от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР