DOT предлага нови автомобилни стандарти, които умерено ще повишат икономията на гориво и ще стимулират продажбата на електромобили

...
CNN — Администрацията на Байдън в петък предложи скромни увеличения
Коментари Харесай

CNN —

Администрацията на Байдън в петък предложи скромни увеличения на стандартите за горивна ефективност за превозните средства, които повечето американци карат. Предложението се съчетава с натиска на администрацията за увеличаване на дела на електрическите превозни средства по пътищата.

Министерството на транспорта на САЩ събира обществена обратна връзка това лято и есен относно няколко възможни нови стандарта, които ще се прилагат веднага след моделната 2027 година за леки автомобили, пикапи и работни ванове.

Документ от почти 700 страници очерта потенциалните опции, включително предложението на администрацията за увеличаване на стандартите за горивна ефективност на автомобилите годишно с 2% за леки автомобили и 4% за леки камиони. 10% годишно увеличение ще се прилага за някои работни превозни средства.

Министерството на транспорта изчислява, че предложението ще увеличи така наречената средна корпоративна икономия на гориво или стандарти CAFE за икономия на гориво за автомобили и леки автомобили до 58 mpg средно до 2032 г., въпреки че това не е това, което потребителите ще видят, когато шофират или пазаруват коли. Агенцията за опазване на околната среда, която изчислява прогнозите за икономия на гориво, показани на стикерите на прозорците на превозни средства, използва различни тестове, които водят до по-реалистични оценки. Крис Харто, старши политически анализатор за Consumer Reports, каза пред CNN, че този стандарт ще увеличи реалния разход на гориво до около 43 mpg средно.

Въздушен изглед показва вятърни турбини по време на обиколка за посвещаването на проекта Limestone Wind в Доусън, Тексас, на 28 февруари 2023 г. Изглед от въздуха показва вятърни турбини по време на обиколка за освещаването на проекта за вятърна енергия Limestone в Доусън, Тексас, на 28 февруари 2023 г. Марк Феликс/AFP/Getty Images

Това следва предложението на EPA тази пролет, което има за цел да намали замърсяването от изпускателната тръба и драстично да увеличи броя на продадените електрически превозни средства. EPA приема коментари по това предложение това лято.

Група, представляваща големи автомобилни производители, отбеляза, че предложенията на EPA и DOT ще определят подобни, а не различни стандарти. В отговор на новото предложение на DOT, Джон Бозела, президент на Алианса за автомобилни иновации, търговска асоциация на производителите на превозни средства, посочи своята критика към проекта на EPA: Той настоява за значително увеличение на броя на продадените изцяло електрически превозни средства.

Предложението беше посрещнато със смесена реакция от защитниците на околната среда.

Предложението „не ни събаря“, каза Дан Бекер, директор на Кампанията за безопасен климатичен транспорт в Центъра за биологично разнообразие, но ще послужи като предпазна мярка в случай, че електрическите превозни средства не станат по-разпространени.

Харто каза, че правилото оставя „много място за подобрение“ и че Consumer Reports се надява да работи с DOT, за да го укрепи.

Пийт Хъфман от Съвета за защита на природните ресурси нарече предложението „победително навсякъде“ за шофьорите и намаляване на зависимостта от затоплящите планетата изкопаеми горива.

Стандартите на CAFE са точка на напрежение между демократичните и републиканските администрации. Скоро след като встъпи в длъжност, администрацията на Тръмп пренаписа по-строгото предложение на администрацията на Обама. Администрацията на Байдън вече въведе своя собствена версия миналата година.

Питър Валдес-Дапена и Ела Нилсен от CNN допринесоха за тази история.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР