Claude 2 е нова и подобрена версия на първата итерация

...
Claude 2 е нова и подобрена версия на първата итерация
Коментари Харесай

Подкрепяната от Google компания Anthropic представи Claude 2 – конкурент на ChatGPT

Claude 2 е нова и усъвършенствана версия на първата итерация на Claude, която беше пусната на пазара през март

Емил Василев преди 5 минути 6 Сподели

Най-четени

IT НовиниТеодора Александрова - 15:46 | 11.07.2023

Сензори регистрират „ тиха заплаха “: земята под градовете се повдига с 12 мм

IT НовиниЕмил Василев - 8:40 | 11.07.2023

Илън Мъск съди адвокатската адвокатска фирма, която го принуди да купи Twitter и предложи на Марк Зукърбърг „ да си ги мерят “

ХардуерЕмил Василев - 18:00 | 10.07.2023

Xiaomi показа 55-инчов 4K смарт тв приемник с цена от 200 $

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Компанията Anthropic пусна на пазара Claude 2, своят чатбот, подсилен от нов огромен езиков модел с общо предопределение, за който Anthropic твърди, че е на по-високо равнище от други чатботове като ChatGPT на OpenAI.

„ С Claude е елементарно да се беседва, той ясно изяснява мисленето си, по-малко евентуално е да създава неточни резултати и има по-дълга памет. “

заяви Anthropic в обява в блога си

Това се случва 4 месеца откакто подкрепената от Гугъл компания пусна първата версия на Claude през март. Anthropic е учредена от някогашните чиновници на OpenAI Даниела и Дарио Амодей.

Обучен на това, което компанията назовава „ парламентарен ИИ “, Claude е кадърен да бъдат потребен и учтиво да отхвърля да отговори на несъответствуващи въпроси. Той е податлив да се оправя добре с отворен диалог, търсене, писане, редактиране, обрисуване и обобщаване на текст, шифроване и даване на потребни препоръки по необятен кръг от тематики.

Anthropic започва и нов обществен бета-уебсайт – Claud.ai, който към този момент е наличен единствено в Съединени американски щати и Обединеното кралство. Досега чатботът е получил добър отзив от разработчиците, които споделят, че той е по-добър от GPT-4 – най-усъвършенстваният езиков модел на OpenAI, който е вграден в платената версия на ChatGPT.

Подобрения в региона на кодирането, математиката и разсъжденията

В обявата си в блога компанията изброява по какъв начин Claude 2 е постигнал по-добри резултати от Claude 1.3 (предишната версия) на приемните изпити за кандидатстване за бакалавърска и магистърска степен в университет.

Claude 2 може да проучва стотици и хиляди страници с материали едновременно, а диалозите с чатбота могат да продължат часове или даже дни. Ограничението за въвеждане на данни е някъде към 75 000 думи.

Налице е и усъвършенстване в уменията по писане на код, настояват от компанията. Claude 2 реализира 71,2% резултат спрямо 56,0% на Codex HumanEval – тест по Python шифроване. При GSM8k – математически тест Claude 2 реализира 88,0% спрямо 85,2% при предходната си версия.

По-малко несъответствуващи отговори

Едно от най-големите провокации при потреблението на чатботове е тяхната податливост към халюцинации (представяне на неверна информация или твърдения). Компанията споделя, че най-новата версия на Claude e „ по-безвредна и по-трудно може да бъде подтикната да дава неправилни, обидни или рискови отговори “.

Според вътрешната оценка на компанията от екип, който прави оценка моделите на Anthropic, те стигат до заключението, че „ Claude 2 е 2 пъти по-добър в даването на подобаващи отговори спрямо Claude 1.3 “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР