class=MsoNormal align=center style=text-align: left;>ЕС все повече се превръща в съюз

...
class=MsoNormal align=center style=text-align: left;>ЕС все повече се превръща в съюз
Коментари Харесай

Елена Йончева: Отговорете – Европа влезе ли вече във войната?

class= " MsoNormal " align= " center " style= " text-align: left; " > Европейски Съюз от ден на ден се трансформира в съюз на войната. Европейски Съюз влиза във войната без да я афишира. България и осем страни от Източна Европа бяха избрани от президента на Съединени американски щати Джо Байдън за страни на предната отбранителна линия. Трябва ясно да се отговори – Европа във война ли е към този момент? Ще изпращаме ли жива мощ – нашите братя, синове, съпрузи на фронта? Това съобщи в изявление за БНР Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите.
Според нея, когато няма ясни отговори на тези страхове, стартират спекулациите.
В Европа няма спор какво тъкмо се случва в Украйна. Няма репортери в източна и централна Украйна, няма европейски политици, които да посетят региони отвън Киев, няма разискване по какъв начин се стигна до този спор. Това е значимо, тъй като другояче не може да се вземе решение по какъв начин да се спре войната, не може да се предприеме нито една мирна самодейност, разяснява тя. За една година няма нито една концепция за кротичък проект, с който да бъде преустановен спорът.
Държавите от НАТО и от Европейски Съюз към този момент са дали помощи за над 100 милиарда $, само че това не може да избави Украйна и нас от самоизтребление, е позицията на Елена Йончева. Никой не е печелил война против голяма нуклеарна мощ. В същото време се чува, че Украйна би трябвало да води война до цялостна победа, напомни тя. Трябва да се търси компромисно решение, безапелационна бе Елена Йончева.
Тя уточни, че единствено преди дни един от международните водачи - папа Франциск сподели, че изходът от войната е в съответни мирни начинания. Други известни персони като министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху, президентът на Турция Реджеп Ердоган и даже предприемачът Илън Мъск показаха подготвеност да посредничат за прекратяването на спора.
В това време Европейски Съюз основава нещо като разпределителен пул за даване на въоръжение на Украйна.
Попитана за визитата на еврокомисаря Тиери Бретон в България и срещите му с представители на военнопромишления комплекс, Елена Йончева изясни, че Европа явно не може да се оправи с производството на съответен вид боеприпаси, нужни на Киев. Затова упорства промишлеността да усили потенциала си за малко време. Боеприпасите ще се дават на Украйна като се поръчват и финансират общо от Европейски Съюз.
Всички споделят, че са за мир, а зареждат боеприпаси в оръжията на Украйна. Европа се трансформира в доставчик, а не в водач, който да предлага решения. Единственото, което вършим, е да вървим решително към своето лично самоизтребление, разяснява още тя.  
 
За контакт с Групатана Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР