class=first-letter-big>З адържаха полицаи от Русе, взимали подкупи системно. Това съобщават

...
class=first-letter-big>З адържаха полицаи от Русе, взимали подкупи системно. Това съобщават
Коментари Харесай

Задържаха полицаи от Русе заради системни подкупи

class= " first-letter-big " > З адържаха служители на реда от Русе, взимали подкупи редовно. Това оповестяват от

При взаимна акция на Окръжна прокуратура-Русе и Дирекция "Вътрешна сигурност " при Министерство на вътрешните работи са арестувани полицейски чиновници по досъдебно произвеждане за корупционни закононарушения. Към наказателна отговорност за взимане на подкупи са привлечени и арестувани за период до 72 часа трима чиновници на Министерство на вътрешните работи, се споделя в известието.

В сряда вечерта на пътя Силистра-Русе в региона на гр. Сливо поле двама полицейски чиновници от РУ-Сливо поле създали инспекция след открито нарушаване от лидер на автомобил. Вместо да му сформират акт и той да заплати санкция в интерес на страната, му поискали сумата от 30 лв., която задържали за себе си.

Непосредствено след приемане на поискания рушвет полицейските чиновници са арестувани. При осъществен на мястото персонален обиск сумата е открита в униформата на единия от тях.

Полицейските чиновници били следени от 5 месеца. При следствието са открити и документирани голям брой случаи на получени подкупи от автоконтрольори от РУ-Сливо поле. По време на дежурство те вземали подкупи от водачи на МПС, които били спирани за инспекция.

По формираното досъдебно произвеждане са повдигнати обвинявания на трима полицейски чиновници.

Тримата обвинени са арестувани под стража с разпореждане на прокурор от Окръжна прокуратура-Русе за период до 72 часа и се намират в ареста в Русе.

Предстоят разпити на още очевидци и назначение на експертизи. Прокуратурата ще внесе в съда искане за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение "задържане под стража " на тримата обвинени.

За закононарушението е планувано наказване отнемане от независимост от 3 до 10 години, санкция - до 20 хиляди лв., отнемане от право да се заема избрана държавна и социална служба и да се упражнява избрана специалност или активност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР