class=first-letter-big>З абраната за организираните пътувания в страната отпада от 1

...
class=first-letter-big>З абраната за организираните пътувания в страната отпада от 1
Коментари Харесай

Как ще работят заведенията, отново сватби и екскурзии

class= " first-letter-big " > З абраната за проведените пътувания в страната отпада от 1 март. За екскурзиите в чужбина това ще стане от 1 април 2021 г, заяви пред „ ” вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова след срещата сред нея и здравния министър проф. Костадин Ангелов с туристическия отрасъл. Пътуванията ще стават по ред, координиран и избран от здравните управляващи.

Забраната за организирането на събития - конгреси, сватби, кръщенета, семинари, конференции отпада от 1 март, само че ще има ограничаване в потенциала от 30%. Запазва се ограничаването от 15 индивида за проведени частни събития, като сватби и кръщенета.



Задължително е спазването на всички противоепидемични за работа, акцентира вицепремиерът. Тя беше безапелационна, че контролът ще е праволинеен и не би трябвало да се позволява и една неточност, която може да опетни сектора.

Заведенията ще отворят от 1 март при потенциал от 50%, до 6 индивида на маса и ще работят до 23 часа. Нощните клубове ще отворят от 1 април.

Министър Николова уточни, че с публично писмо още от 19 януари тя е предложила отварянето на заведенията, като концепцията е била работното време да е до 22:30 часа.



„ Днес направихме ново предложение за действия до 23 часа, което беше признато и от бизнеса”, уточни вицепремиерът.

Работещите в туристическия бранш ще бъдат имунизирани предпочитано, като следва представителите на сектора да дават в Министерството на туризма приблизителния брой на искащите да се имунизират. Данните ще бъдат предоставени на Министерството на здравеопазването, което ще провежда имунизацията.

„ Важно е да се направи организация и да разберем каква част от представителите на сектора имат предпочитание да се имунизират, с цел да може това да стане преди дейния летен сезон”, разяснява министър Костадин Ангелов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР